Zöld utat kapott a GP of Boston

Zöld utat kapott a GP of Boston

Tavaly nyáron kapott szárnyra a hír, miszerint Boston polgármestere, Martin J. Walsh mindenáron IndyCar versenyt szeretne rendezni városában.

Akkoriban a széria még nem kívánta kommentálni a politikus törekvéseit, mostanra azonban már biztossá vált, hogy a széria jövőre Bostonba látogat.

„Az a szintű lelkesedés, amit a bostoni közösségtől kaptunk, egyszerűen fenomenális, alig várjuk, hogy a Verizon IndyCar Series bemutatkozhasson itt a Munka Ünnepének hétvégéjén, 2016-ban” – mondta az eseménnyel kapcsolatos hivatalos sajtótájékoztatón a Hulman & Co. vezérigazgatója, Mark Miles. „Az a hatalmas munka, amelyet a helyi, közösségi vezetők, valamint a Grand Prix of Boston tisztviselői végeztek vezetett ahhoz, hogy ez a kulcsfontosságú verseny csatlakozhat a 2016-os naptárunkhoz. Köszönettel tartozunk Boston polgármesterének, Martin Walsh-nak, a Grand Prix of Boston vezérigazgtójának, Mark Perrone-nak és számos, további támogatónak, akik ehhez hozzájárultak.”

A versenynek otthont adó északkeleti régió jelenleg meglehetősen kihasználatlan az IndyCar naptárában, hiszen csak egyetlen helyszín, a pennsylvaniai Long Pondon található Pocono Raceway található ebben a térségben.

Az utcai verseny pontos dátumául szeptember 2-5-e szolgál majd, a szerződés a szériával pedig 2020-ig szól.

„Izgalmas idők járnak Bostonra, mi pedig új módokat vizsgálunk annak érdekében, hogy látogatókat vonzzunk a városba” – nyilatkozta Walsh. „Komoly megbeszéléseket folytatunk olyan szervezetekkel, mint amilyen a Grand Prix of Boston is. Ez az esemény remek lehetőséget jelent a beáramló turizmust illetően, valamint a helyi vállalkozások támogatásának szempontjából is, mivel ez az ünnepi hétvége meglehetősen kihívásokkal teli a vendéglátás szempontjából.”

A 2.25 mérföld hosszú, 11 kanyarból álló utcai pálya egyik különlegességét a mindkét oldalán kialakított pitlane adja majd.

„Azt hiszem, nagyszerű versenyt láthatunk majd itt” – véli az IndyCar versenyzésért felelős igazgatója, Derrick Walker, aki szerint a pályán minimum hat előzési pont lesz.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a GP of Boston a 2016-os IndyCar évad zárófutamaként szolgál majd, ez azonban a sajtóeseményen nem került megerősítésre. Mindenesetre a széria már többször kihangsúlyozta, hogy jövőre is az elmúlt évben bevezetett új, korai szezonbefejezéssel járó modellt követnék.

Mindemellett az IndyCar az idei, brazíliavárosi szezonnyitó fiaskója ellenére sem tett le a nemzetközi versenyekről, és korábbi hírek szerint a jövő évre nézve opcióként szerepel többek között Kolumbia, Dél-Afrika és az Egyesült Arab Emirátusok is.