Helio Castroneves nyerte a harmadik edzést Indianapolisban


Néhány órával a Grand Prix of Indianapolis kvalifikációja előtt még bevitt egy utolsó mélyütést a Chevrolet a továbbra is gyengélkedő Hondának.

 

Az amerikai gyártó a pénteki szabadedzés végén kilenc autóval képviseltette magát a legjobb tízben, a tökéletes sormintát pedig nyolcadik helyével a legutóbb Barberen is brillírozó Graham Rahal tudta csak megzavarni a Rahal Letterman Lanigan Racing 15-ös számú Dallara-Hondájával.

A háromszázadik IndyCar versenyére készülő Helio Castroneves a leintés előtt alig nyolc perccel autózta 1:10:3756-os körét, ami végül a háromnegyed órás gyakorlás legjobb ideje is lett. A Team Penske brazilját 0.0257 másodperces lemaradásban a KVSH Racing veteránjára, Sebastien Bourdais követte, míg a harmadik és negyedik pozíciókban újabb két Roger Penske beosztottat, Simon Pagenaud-t és Will Powert üdvözölhettük, a legjobb öt sorrendjét pedig a Chip Ganassi Racinges Scott Dixon zárta.

Az edzés során semmiféle incidens nem zavarta meg a munkát.

A verseny kvalifikációja magyar idő szerint 21:00-kor veszi kezdetét és élőben látható lesz a racecontrol.indycar.com-on. Remélhetőleg az időjárási előrejelzések nem tévednek, és a térségben várható vihar csak az este folyamán érkezik meg az Indianapolis Motor Speedway fölé.

 

GP of Indy – 3. edzés végeredménye:

angies6.jpeg