Dixon zsebelte be az Indy GP csütörtöki napjátA Chip Ganassi Racinges Scott Dixon autózta az Angie’s List Grand Prix of Indianapolis második edzésének abszolút legjobb idejét helyi idő szerint csütörtök délután.

 

Az új-zélandi versenyző közel három tizedet javítva Sebastien Bourdais délelőtti, győztes idején 1:10:6971-el foglalhatta el az eredménylista tetejét. A második legjobb idő ezúttal is Will Power nevéhez fűződött a Team Penske 1-es számú autójában, mintegy három tizedet faragva néhány órával korábban megfutott körén. Harmadikként az ausztrál bajnok csapattársa, Juan Pablo Montoya fejezte be a gyakorlást 1:10:8560-nal. A kolumbiai azt követően rakta össze egyéni legjobb körét, hogy volt egy kisebb afférja – Barber után már másodszor – a KV Racing néha már túlságosan is lelkes újoncával, Stefano Colettivel a pálya 1-es kanyarjában. Az incidenst szerencsére mindkettejük autója megúszta komolyabb kár nélkül.

A délutáni edzés a Honda szempontjából újfent csúnya véget ért, miután a konkurens Chevy besöpörte az első hat helyet, míg a top tízbe még további két autójukat is sikeresen delegálták, a kombinált eredménylistán pedig az első hét pozíciót sikerült az amerikaiaknak megszerezniük.

Ahogyan arra számítani lehetett tehát, a Honda továbbra is küszködik a road aero csomaggal, noha ez a bajnoki pontversenyre tekintve korántsem így tűnhet. Hiába nyerte meg ugyanis a Chevy az eddigi futamok 75%-át, a keresztbe-kasul büntetéseknek, bónuszpontoknak hála mégis a japánok vezetik a gyártók versenyét 350-256-ra. Talán ez a “siker” is ösztönzőül hathat rájuk abban a tekintetben, hogy minél hamarabb aláfirkantsák az IndyCarral való – a széria állítása szerint már a finisben lévő – hosszabbításról szóló szerződést.

Ha pedig már szóba került a két edzés kombinált eredménye, akkor nem hat a meglepetés erejével, ha azt mondjuk, a csütörtöki napon az első hat helyet érő köröket a második gyakorlás során futották meg, és csak öt autónak nem sikerült a délután folyamán javítania korábbi idején.

Nem szorosan az edzésekhez, de azért a hétvégéhez kapcsolódó hír, hogy az Indy Lights-ban idén debütáló Carlin mellett egy másik, a Mazda Road to Indy programban résztvevő csapat is az IndyCarba való feljebblépést tervezi.

Az MRTI második lépcsőfokaként számon tartott Star Mazda (ma Pro Mazda) sorozathoz 2009-ben csatlakozott, 2012-től pedig már az Indy Lights-ban is jelen lévő Juncos Racing ugyanis célul tűzte ki maga elé, hogy a közeljövőben legmagasabb kategóriára is kiterjesztik programjukat. Ennek első lépéseként az egykori autóversenyzőből lett csapattulajdonos, Ricardo Juncos az IMS-en tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a gárda új főhadiszállását Indianapolisban kívánja felépíttetni, méghozzá egy IndyCar szempontból meglehetősen frekventált helyen, ahol például a CFH Racing, az AJ Foyt Racing és a Dallara központja is áll.

  

Indy GP – 2. edzés, végeredmény:

angies2.jpeg

 

Indy GP – Kombinált csütörtöki edzéseredményangies3.jpeg

 

képek: IndyCar

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy