Utolsó fázisába lépett az IndyCar és a Honda frigyének meghosszabbítása


Apró kis szösszenetek, hírmorzsák az indianapolisi oválteszt után, de még a GP of Indy előtt.

 

– Az Indy 500 Grand Marshalja az orosz-amerikai olimpiai bajnok tornásznő, Nastia Liukin lesz (fenti képen). A mára visszavonult sportoló hatalmas népszerűségnek örvend az USA-ban, jelenleg pedig a Dancing With the Stars-ban szerepel (amit ugyebár Helio Castroneves 2009-ben megnyert).

   

– Finisébe érkeztek a Honda IndyCarral való szerződéshosszabbításának előkészületei. Mint arról korábban már szó esett, a japán gyártó jelenleg érvényben lévő megállapodása a szezon végén jár le a szériával, a partnerkapcsolat folytatását pedig mindkét fél szorgalmazza. Az IndyCar versenyzésért felelős igazgatójának, Derrick Walkernek legfrissebb tájékoztatása szerint a kontraktus végleges tervezetét a széria jogászai május 4-én, hétfőn át is adják Hondának. Innentől fogva már a japánokon a sor, hogy átnézzék a szerződést, amivel kapcsolatban Walker optimizmusát fejezte ki és reméli, hogy az elkövetkezendő hetekben az aláírásra is sor kerül.

  

– Még egy kis Walker: a szakember úgy saccolja, hogy az új aero kiteknek hála a kvalifikációs tempó az Indianapolis 500-on 3-4 mph-val magasabb lehet, mint a korábbiakban (Ed Carpenter 231.067 mph-s négykörös átlagsebességgel szerezte meg a 2014-es pole-t).

  

– Egy kis Indy-retró: Amelia Earhart a 23rd International 500-Mile Sweepstakes Race (Indianapolis 500) Ford Phaeton pace carjában, 1935-ben.

  amelia.png

– Aki lemaradt volna róla: a KV Racinges Stefano Colettinek sikerült megoldania vízumproblémáit, így már biztosan ott lesz a hétvégi GP of Indianapolison, majd május 11-én az Indy 500 kvalifikációhoz nélkülözhetetlen újonctesztet, vagyis a Rookie Orientation Programot is teljesítheti. A monacói pilóta a bürokrácia piszkos útvesztőinek köszönhetően maradt távol a Május Hónap nyitóeseményének megfelelt, múlt vasárnapi oválteszttől.

    

– Az Indy Star értesülései szerint már szinte biztosra vehető Alex Tagliani érkezése az AJ Foyt Racing harmadik autójába az Indianapolis 500-on. A kanadai versenyző egyébként nem csak emiatt járhat a fellegekben, hiszen  felesége, Bronte április 17-én adott életet első gyermeküknek, egy kislánynak, aki az Eva-Rose nevet kapta.

   

– A Dale Coyne Racing három autót nevezett az Indianapolis 500-ra, versenyzőket tekintve azonban eddig csak Pippa Mann van hivatalosan bejelentve. Az üresen álló ülésekre több pilóta is pályázik, köztük Katherine Legge-gel, James Davisonnal és Vitor Meirával.

 

 

– Zene a füleknek: Chevrolet vs. Honda motorhang az indianapolisi motortesztről.