Grafikán a Chevrolet superspeedway aero kitje + az oválteszt programja


Egy nappal az IndyCar első nyilvános, indianapolisi ováltesztje előtt a Chevrolet is megmutatta a superspeedway-re tervezett aerodinamikai csomagját.

 

A Honda már április 30-án lerántotta a leplet a többek között az év legfontosabb versenyén, azaz az Indianapolis 500-on is bevetendő aero kitjéről, a Chevrolet azonban szó szerint az utolsó pillanatig kivár a nagy leleplezéssel.

Az amerikai gyártó hivatalosan május 3-án reggel, néhány órával az Indianapolis 500 programjának nyitóeseményeként is számon tartott oválteszt előtt mutatja be a nagysebességű oválpályákon (Indianapolis Motor Speedway, Pocono Raceway, Texas Motor Speedway és Auto Club Speedway) használatos aero elemeit, azonban pár fotó erejéig már ma ízelítőt kaphattunk a produktumból.

A road/street aero kittel közösen fejlesztett elemek révén a Chevrolet reményei szerint autóik sebessége meghaladhatja a 230 mph-t (370 kmh) az IMS világhírű, 2.5 mérföldes oválján. Az IndyCarba 2012-ben visszatért cég tájékoztatása szerint a tervezés során – a szükséges leszorítóerő megtartása mellett – a légellenállás csökkentésére helyezték a legnagyobb hangsúlyt a magasabb tempó elérésének érdekében.

A Chevrolet összesen tizenhét nevezést lát el erőforrással és aero kitekkel az Indianapolis 500-on.

chev1.jpeg

chev2.jpeg

Ahogyan már fentebb szó esett róla, vasárnap, a nagyon várt oválteszten már nem csak grafikán, de élesben is megcsodálhatjuk a Chevrolet – na és a már jól ismert Honda – aero kitjét. A nap eseményei élőképpel követhetőek lesznek a racecontrol.indycar.com-on.

 

 

Az oválteszt programja (magyar idő szerint):

 

1. szakasz: Veterán versenyzők a pályán: 15:30-16:45

2. szakasz: Rookie Orientation Program/Felfrissítő program: 16:45-18:00

3. szakasz: Minden autó a pályán: 19:00-23:00

  

A résztvevők listája a teljesség igénye nélkül (a csaptok fenntartják a jogot a változtatásra):

lk.jpg