A Chevrolet bekezdett Alabamában

A Chevrolet bekezdett Alabamában

Megkezdődött az IndyCar idei negyedik – zsinórban pedig a harmadik – versenyhétvégéje a Barber Motorsports Parkban.

Az eddig megszokottakkal szakítva az IndyCar alabamai fordulója logisztikai és költséghatékonysági szempontokból három helyett két naposra redukálódott. Mindez azt jelentette, hogy a pénteki nap teljes egészében a betétsorozatok, azaz a Mazda Road to Indy alá tartozó USF2000, Pro Mazda és Indy Lights, valamint a Pirelli World Challenge mezőnyéé volt.

A legmagasabb kategória autói végül helyi idő szerint szombat reggel léphettek pályára a Barber Motorsports Parkban. Az első, kimondottan eseménytelen edzést a Chip Ganassi Racinges Scott Dixon nyerte, aki 1:07.7754-el teljesítette legjobb körét a 2.3 mérföld hosszú, 17 kanyarból álló pályán. A Coca-Colára kihegyezett festésű 9-es Dallara-Chevy mögött a második helyen a Long Beach-en történteket mindenképpen felejteni akaró Will Power végzett a Team Penske színieben, míg harmadikként meglepetésre a CFH Racing road/street felelősét, Luca Filippit intették le.

Míg reggel egyszer sem, a második gyakorlás során viszont már kétszer is szükség volt a piros zászlóra először a Dale Coyne Racing újonca, Rodolfo Gonzalez, majd az imént említett Filippi megpördülése okán.

A második edzés Will Power elsőségével zárult, aki a délelőtti győztes időn közel fél másodpercet javítva 1:07:2913-al teljesítette leggyorsabb körét. Az ausztrált csapattársa, Simon Pagenaud követte, a harmadik helyen pedig Dixon végzett.

Ha már fentebb szóba került Gonzalez neve, annyit mindenképpen meg kell említeni, hogy az IndyCarban ezen a hétvégén debütáló versenyző az első (hozzátesszük, egyáltalán nem magas) lécet már teljesítette, miután mindkét gyakorlás során sikerült maga mögé utasítania csapattársát, Francesco Dracone-t délelőtt 1.03, délután pedig 0.9626-tal.

A kombinált eredménylistát Will Power zárta Helio Castroneves, valamint Scott Dixon előtt. Az összesített tabella legjobb tíz helyezettjét elnézve kiderül, hogy a Honda továbbra sem lehet boldog, hiszen a felsőházban mindössze egyetlen autó, a Schmidt Peterson Motorsports 5-ös számú gépe képviselte őket James Hinchcliffe-fel a volán mögött, méghozzá a hetedik pozícióban.

Folytatás magyar idő szerint 22:55-kor a kvalifikációval, ami élő, táblázatos formában követhető a racecontrol.indycar.com-on.

 

 

Honda Indy Grand Prix of Alabama kombinált edzéseredmény:

barb3.jpeg