Ex-F1-es tesztpilótát igazolt a Dale Coyne Racing


Újabb versenyzőt szerződtet a DCR, de még mindig nem Francesco Dracone helyére.

Úgy fest, továbbra sem rendeződtek Carlos Huertas anyagi problémái, mivel a Dale Coyne Racing hivatalosan bejelentette, hogy a soron következő, alabamai hétvégén sem a mogorva kolumbiai fogja vezetni a 18-as Dallara-Hondát.

Bár Huertast eredetileg teljes szezonra szerződtette le a csapat, financiális okok miatt azonban már a szezon harmadik futamának otthont adó Long Beach-en sem ülhetett autóba. A múlt hétvégi, meglehetősen nyugodalmas versenyen a DCR eredetileg Rocky Moran Jr.-t indította volna, az amerikai viszont a második, pénteki edzésen történt ütközése során eltörte a hüvelykujját, ami miatt fájó búcsút kellett vennie álmai lehetőségétől. A sajnálatos incidenst követően végül Conor Daly kapott lehetőséget a csapat autójában, aki meggyőző teljesítményt nyújtva a 21. helyről indulva végül a 17.-ként ért célba, megfutotta a futam második legjobb, hondás idejét, valamint még tulajdon csapattársát, Francesco Dracone-t is lekörözte (most tekintsünk el attól, hogy az olaszt maximum Milka Duno nem verte volna meg, bár ki tudja…).

A DCR korábbi tájékoztatása szerint „üzleti okokból” autón kívül rekedt Huertas tehát Alabamában sem rajtolhat el, jön viszont helyette egy bizonyos Rodolfo Gonzalez, aki ráadásul tökéletesen beleillik a csapatra oly’ jellemző sormintába.

Akinek a 28 éves venezuelai neve semmit nem mond, az se szégyellje el magát, hiszen eddigi pályafutása során még nem igazán váltotta meg a világot. A ‘Speedy’ becenévre hallgató versenyző 2009 és 2012 között volt tagja a GP2 mezőnyének, hatvannégy verseny alatt mindössze háromszor szerzett pontot, legjobb eredménye pedig egy összetettbeli huszonegyedik hely volt 2010-ben. Gonzalez az elmúlt két évben a Marussia F1 Team tesztpilótája volt és azon alkalmakkor, amikor éppen helyet foglalhatott a volán mögött, előszeretettel borzolta csapata idegeit látványos autótörésekkel. /Mondani sem kell, hogy nem a tehetségének köszönhette a lehetőségeket./

Tavaly ősszel aztán feneketlen pénztárcájának hála két IndyCar teszten is részt vehetett, először a Dale Coyne Racing, majd a Schmidt Peterson Motorsports gépével. A körözés Gonzalez elmondása szerint pedig olyan jól sikerült, hogy bármely csapat, amely végül leszerződteti igazi kincsre lel a személyében. A venezuelai azonban egy pillanatra sem rejtette véka alá valódi célját és nem győzte kihangsúlyozni, hogy a szériát ugródeszkaként használná arra, hogy megvalósítsa élete álmát, ami egy Forma-1-es versenyzői ülés.

Innen kívánunk sok sikert mindehhez.