Nem várt pilótacsere Long Beach-en


Konkrét ‘WTF’ momentummal indul az IndyCar Long Beach-i versenyhétvégéje. 

Azt hittük, a Dale Coyne Racing már nem tud meglepetéssel szolgálni, mostanra azonban kiderült, hogy simán van még néhány ász az ingujjukban.

A – néhány kivételtől eltekintve, lásd. Justin Wilson vagy Mike Conway – fizetős, ámde annál tehetségtelenebb pilótáiról, valamint last-minute bejelentéseiről elhíresült gárda ugyanis helyi idő szerint péntek délelőtt, szépen csendben bejelentette, hogy soron kívüli versenyzőcserét eszközölnek.

Már-már kezdtünk örülni, hogy a partvonalra száműzendő egyén a finoman szólva is ellentmondásos kvalitásokkal megáldott (megvert?), Louisianában saját csapatfőnökét elgázoló Francesco Dracone lesz, mígnem kiderült, hogy az olasz nagyon is marad ott, ahol eddig volt. Ezt azonban nem mondhatja el magáról a gárda eredetileg teljes szezonra szerződtetett versenyzője, Carlos Huertas, akit az utolsó pillanatban emeltek ki a 18-as számú Dallara-Hondából, hogy aztán a helyét átvehesse egy bizonyos Rocky Moran Jr. Eme úriemberről tavaly szeptemberben, a Schmidt Peterson Motorsports-cal történt tesztjének apropóján már született egy külön poszt, úgyhogy most nem mennék bele a részletes történetébe, aki bővebben szeretne tájékozódni a 35 éves amerikairól ide kattintva megteheti. Legyen elég annyi, hogy Moran (tudom, szóviccért kiált, pluszban egy bizonyos fórum látogatói számára még ‘inside-joke’ is egyben) a 2011-es szezonban versenyzett utoljára a United Sports Car Championship elődjeinek számító ALMS, valamint a GRAND-AM bajnokságokban, míg open-wheel autót legutóbb 2005-ben, a Toyota Atlanticban vezetett (többek között Long Beach-en).

Eredményeit tekintve a kétezres évek elején az Atlanticban mérette meg magát. Rövidke pályafutása alatt, három győzelmet szerzett, hatszor állhatott dobogóra, bajnokságbeli legjobbja pedig két ötödik pozíció volt 2000-ben és 2002-ben. Bár sokak szerint lett volna helye a legmagasabb kategóriákban is, szponzorációs problémái miatt azonban erre nem került sor. Néhány futamra, kisebb sorozatokban még be tudta fizetni magát, azonban a sorozatos falba ütközések miatt végül inkább az édesapjával, a CART-ot is megjárt Rocky Moran Sr.-ral közösen vezetett gokartközpontra, a kaliforniai Beaumont-ban lévő Moran Raceway-re összpontosított a figyelmét. A létesítmény azonban rajtuk kívülálló okok miatt, 2007-ben bezárt.

Arról, hogy Carlos Huertasnak miért kellett átadnia a helyét az utolsó pillanatban, még nem érkezett információ, de gyaníthatóan Benjamin Franklinnek köze van hozzá.

Francesco Dracone – Rocky Moran Jr. páros….. Izgi lesz, az fix.