Hinch, a NASA és Christina Aguilera


A Firestone volt olyan jó fej, hogy egy kötetlen csevej erejéig elkapják az IndyCar egyik legnépszerűbb versenyzőjét, James Hinchcliffe-fet.

A Louisianában főkategóriás pályafutása negyedik futamgyőzelmét elért kanadai nem hazudtolta meg magát a válaszadás terén és olyan dolgokra is fény derült, amelyeket nem is gondoltunk volna a Schmidt Peterson Motorsports versenyzőjéről.

 

 

Kérdés: Ki volt legnagyobb befolyással a karrieredre?

James Hinchcliffe: Az apám, a legelső naptól fogva. Ő az, aki bevezetett a versenyzés világába, aki az első gokartomat megvette, és máig ő a menedzserem. Apu volt rám a legnagyobb hatással és mindvégig ő volt a legnagyobb segítőm is.

   

K: Ha nem Indy autót vezetnél, akkor mivel foglalkoznál?

JH: Pizzát szállítanék…. nagyon gyorsan. Komolyra fordítva, amióta csak az eszemet tudom, a versenyzés a véremben van, tehát ha én magam nem vezetnék, akkor valószínűleg más módon lennék jelen a sportban. Nagyon nehéz elvonatkoztatni ettől.

   

K: Hol látod magad tíz év múlva?

JH: A tizedik évfordulóját fogom ünnepelni annak, hogy feltetted nekem ezt a kérdést.

  

K: Ha vacsorázhatnál egy történelmi alakkal – mindegy, hogy élő, vagy holt – akkor kit választanál és miért?

JH: Furán fog hangzani, de annyira megszállottja vagyok a világűrnek, hogy ez az ember Neil Armstrong lenne. Mindent tudni szeretnék a Hold-programról és az oda vezető útról, mivel számomra ez még mindig a legőrültebb dolog, amit az emberi faj elért.

 

K: Ki játszaná a főszerepet egy James Hinchcliffe-ről szóló életrajzi filmben?

JH: Csak azért mondom – és nem arra célzok, hogy egyetértenék vele -, mert már többektől hallottam korábban, hogy hasonlítok arra a srácra, vagy inkább ő hasonlít rám: Ed Norton. Plusz, ő egy nagyszerű színész.

  

K: Ha a hátralévő életed során csak egyetlen filmet nézhetnél meg és egyetlen albumot hallgathatnál, akkor mire esne a választásod?

JH: A film a ‘Blöff’ lenne, efelől nincs kétségem. Tökéletes keveréke a vígjátéknak, drámának és az akciónak, brilliáns. Ezért a kedvenc filmem, egész álló nap nézni tudnám. Album? Ez határozottan kemény …. de valószínűleg egy AC/DC album lenne.

    

K: Melyik az az étel, amit minden nap tudnál enni és sosem unnád meg?

JH: Pizza. Pepperonis pizza. Egész nap, minden nap tudnám enni.

  

K: Valami, amin az emberek meglepődnének, ha tudnák rólad?

JH: Úgy érzem, hogy mindenki tud rólam mindent. Annyira fura srác vagyok, hogy szerintem senki nem lepődne meg semmin amit csinálnék.

  

K: Van olyan dal, vagy előadó az iPhone-odon, vagy iPododon, amit/akit kínosnak tartasz?

JH: (nevet) Rengeteg kínos zeném van. Furcsának számít, ha azt mondom, rajta van az iPodomon Christina Aguilerától a Beautiful? Úgy értem, ez egy nagyon jó szám, őt magát pedig tisztelem, mint művészt.

 

K: Ha helyet cserélhetnél valakivel egy napra, ki lenne az és miért?

JH: Azt mondanám, hogy valaki, aki éppen a világűrben van. Biztosan egy olyan asztronauta lenne, aki most éppen az Nemzetközi Űrállomáson van.

 

K: Mondd el a verseny előtti rituálédat!

JH: Szunyókálok. Nem vagyok babonás és sosem volt olyan rutinom, amit mindig követtem lépésről-lépésre. Mindössze szeretek úgy egy húsz percet pihenni, ami elég ahhoz, hogy becsukjam a szemem és kitisztuljon a fejem. Tudom, hogy amikor felébredek, készen állok a munkára.

  K: Melyik az a pálya, ahol nagyon szeretnél vezetni?

JH: Spa.

 

K: Mit tanácsolnál egy feltörekvő IndyCar versenyzőnek?

JH: Ne adja fel. Ez a sport a kitartásról szól. Azok a srácok érnek el áttörést, akik a legkeményebben dolgoznak és mindent megtesznek azért, hogy a céljaik megvalósuljanak.