Két újonc is a legjobb ötben a louisianai kvalifikáció előtt


Scott Dixon nyerte a kvalifikáció előtti utolsó szabadedzést a louisianai NOLA Motorsports Parkban.

 

A pénteki napon látott piros zászlókkal tarkított első, majd a viharos időjárás miatt jelentősen lerövidült második edzés után szombaton már egy meglehetősen nyugodt, sima gyakorláson esett túl az IndyCar mezőnye.

A Grand Prix of Louisiana kvalifikációját megelőző, 45 perces edzés a Chip Ganassi Racing háromszoros bajnokának sikerével zárult, aki 1:18:5538-as körével végzett az élen. Dixon mögött a második helyen, 0.0581-es hátrányban a Team Penske 22-es számú Dallara-Chevy-jével Simon Pagenaud landolt, míg meglepetésre harmadikként a Bryan Herta Autosport újoncát, a 2014-es Indy Lights bajnok Gabby Chavest intették le 1:18:7220-as körének hála.

A kolumbiai versenyző egykori Lights-béli, Schmidt Peterson Motorsports-os csapattársa, egyben a nevelőszéria 2013-as legjobbja, Sage Karam is szert tehetett némi önbizalomra az ötödik helye által, amely csak 0.0495-tel volt gyengébb a negyedik pozícióban zárt Will Power legjobb körénél. Apropó Karam, a St. Pete-i szezonnyitó után továbbra is csak erre az egy futamra bejelentett amerikai pilóta a NOLA-n úgy nyilatkozott, reális esély van arra, hogy legalább a fél szezont végigversenyezze a Chip Ganassi Racing 8-as számú autójával. Szurkolunk, hogy így legyen.

A gyártók versenyét tekintve a Chevrolet 8-2 arányban képviseltette magát a top 10-ben a Hondával szemben, a japánok számára azonban biztató lehet, hogy Chaves révén az előkelő harmadik, az Andretti Autosportos Carlos Munoz által pedig a hatodik helyet szerezték meg.

Az edzést mindössze kétszer kellett megszakítani piros zászlóval, először Tony Kanaan, majd James Hinchcliffe megpördülése okán. Utóbbi incidens másfél perccel a leintés előtt történt, úgyhogy a Schmidt Peterson Motorsports versenyzőjének hibája egyben a gyakorlás végét is jelentette.

Folytatás magyar idő szerint 23:15-től a kvalifikációval, amely táblázatos formában követhető a racecontrol.indycar.com-on.

 

GP of Louisiana 3. edzés – végeredmény

 

fpnola5_1.jpeg