Megfújták, majd totálkárosra törték az Indy 500 egyik fesztiválautóját


Zajlik az élet az amerikai versenysorozatok járművei körül. 

Alig öt héttel ezelőtt máig ismeretlen tettesek meglovasították a NASCAR Sprint Cupban szereplő Xtreme Racing szállító trélerét, vele együtt pedig a kiscsapat versenyautóját is. Bár a szóban forgó Chevrolet később – dicstelen módon az út szélén hagyva – megkerült, a részidős gárdának azonban így is ki kellett hagynia a futamot, míg a trélernek, az abban tárolt tartalékmotornak, valamint egyéb felszereléseknek máig bottal üthetik a nyomát.

Éppen, hogy elült a dolog – pláne, hogy az Xtreme tulajdonosát, John Cohent azóta egy sikkasztási üggyel is összefüggésbe hozták, de ez másik sztori – , ismét egy jogtalanul eltulajdonított járgányról számolhatunk be, ami legalább annyira bizarr, egyben pedig bizonyos aspektusából nézve röhejes, mint a fentiek.

Történt ugyanis, hogy április 8-án egy minden bizonnyal cseppet sem százas illető úgy döntött, hogy neki valamilyen oknál fogva égető szüksége van egy Indianapolis 500-on használatos fesztiválautóra. Emberünk nem is félt a nemes cél érdekében cselekedni és szerda éjjel betört az Indiana állambeli Zionsville-ben lévő Chevrolet kereskedés kiállítótermébe /szegény Chevy-re rájár a rúd/. Miután valahogyan megszerezte az indítókulcsokat, bepattant az ott díszelgő Chevrolet Camaróba és a riasztóberendezés ricsajának közepette gázt adott, majd áttörve a kétemeletnyi magasságú kirakatüveget, átrepült az egyméteres lépcsők felett és végül az épület előtt landolt. Az elkövető hamarosan rájöhetett, hogy a való élet nem éppen a Tolvajtempó, ő pedig finoman szólva sem Memphis Raines, úgyhogy nagyjából egy mérföld megtétele után sebtiben, gyalogosan menekülőre fogta a dolgot, maga mögött hagyva az Indianapolis 500 logóval ellátott, tökéletesen működésképtelenné vált Camarót.

A rendőrség szerint az okozott kár körülbelül 145.000 dollár, amiből 70.000-et az autó, 75.000-et pedig a kirakatablak tesz ki.

A rendőrség helyi idő szerint éjjel féltizenkettőkor érkezett a háborús övezetnek beillő helyszínre, nem sokkal később pedig a csúnyán összetört Camarónak is sikerült nyomára lelniük.

„Ez a legbizarrabb dolog, ami valaha történt itt” – nyilatkozta a Foxnak a kereskedés tulajdonosa, Bill Estes, akit megdöbbentett, hogy még ilyen csekély távolságot is sikerült megtennie az autóval az elkövetőnek. „Keresztülhajtott az acélkeretes ablakon, átugratott az egy méter magas lépcsők felett, majd landolt. Teljesen tönkretette az autó felfüggesztését.”

Katt a galériára a további képekért

     

A jelentések szerint a kabrió – amelynek teteje mindvégig le volt hajtva – belső tere tele volt üvegszilánkokkal, a szélvédő többszörösen megrepedt, a lökhárítóból pedig egy tekintélyes darab hiányzott.

A hivatalos tájékoztatás alapján egy fehér bőrű, szemüveges férfit keresnek, aki minden bizonnyal maga is megsérült az incidens során. Ez utóbbit az autóban látható nyomok, valamint a K-9-es rendőrkutyák által a helyszín közelében talált, vérfoltos fehér póló alapján feltételezik.

A rendőrség elmondása szerint továbbá több bejelentés is érkezett arról, hogy egy félmeztelen, vérző férfi kopogtatott be környékbeli házakhoz menedéket keresve.

A szóban forgó Camaro modelleket – szám szerint száz darabot – az idén május 24-én, 99. alkalommal megrendezendő Indianapolis 500 ünnepségsorozata, valamint kiegészítő rendezvényeit megelőzően különböző Chevy kereskedéseknél helyezték el.

„Ez nyilvánvalóan egy nagyon különleges autó” – nyilatkozta Estes, aki egyben abban is biztos, hogy nem hirtelen felindulás szülte bűncselekményt.

A tulaj leszögezte, hogy ötlete sincs a kérdéses személy kilétét illetően, azt viszont szentül hiszi, hogy az illető korábban már járt a kereskedésen belül, miután pontosan ismerte a járást odabent.

Estes szerint az elkövető készült a bűncselekményre és direkt megfigyelte, mikor hagyja el az épületet a takarítószemélyzet utolsó tagja is, amit követően azonnal megkezdte – mint mostanra kiderült – meglehetősen pocsékul kivitelezett akcióját.

A rendőrség nagy erőkkel keresi továbbra is a tettest, a lakosságot pedig arra szólították fel, hogy ha olyan, gyanúsan viselkedő embert látnak, akire illik a személyleírás, semmiképpen ne lépjenek vele kapcsolatba, inkább azonnal hívják a 911-et.

 

 képek: Bill Estes Chevrolet