De Silvestro Louisianában is lehetőséghez jut


Az Andretti Autosport hivatalosan bejelentette, hogy a svájci versenyzőnő St. Petersburg után a szezon második futamára is megkapja a csapat negyedik autóját.

 

De Silvestro tiszavirág életű Forma-1-es kiruccanását követően a 2015-ös évad első hétvégéjén, St. Petersburgben léphetett pályára ismét az IndyCar mezőnyével. Bár visszatérése nem éppen az előzetes várakozások szerint alakult – több buta hibát vétve végül a tizennyolcadikként látta meg a kockás zászlót -, úgy tűnik, Michael Andretti bizalma továbbra is töretlen a 26 éves hölgy irányába.

„Simona nyilvánvalóan nem a legjobb végkifejlettel zárta St. Pete-et” – ismerte el a csapattulajdonos. „Már bizonyított magának mind a pályán és azon kívül. A legnagyszerűbb dolog Simonában az, hogy képes leszegett fejjel dolgozni, keményen harcolni. Örülünk, hogy visszatérhet hozzánk egy újabb versenyre az Indy 500 előtt.”

Az elmúlt héten az Andretti Autosport már megerősítette, hogy Simona fogja vezetni az ötödik, 29-es számú Dallara-Hondájukat a 99. Indy 500-on, a teljes szezonos Ryan Hunter-Reay, Carlos Munoz, Marco Andretti, valamint az egyelőre csak a két májusi, indianapolisi fordulóra nevezett Justin Wilson csapattársaként.

„Nagyszerű, hogy kapok egy újabb lehetőséget az autóban és javíthatunk mindenen, amit St. Petersburgben tapaszaltunk” – nyilatkozta de Silvestro, akit ezen a hétvégén is a 25-ös számú autóban kell keresni. „Nagyon várom, hogy ismét a csapattal dolgozhassak és remélhetőleg egy jobb versenyünk lesz. Igazán hálás vagyok Michael Andrettinek, valamint mindenkinek az Andretti Autosportnál, amiért lehetővé tették ezt.”

A Grand Prix of Louisiana programja április 10-én, a pénteki edzésnappal veszi kezdetét az IndyCar naptárában új belépőnek számító NOLA Motorsports Parkban.

  

  

kép: IndyCar