Súlyos baleset árnyékolja be az IndyCar szezonnyitó hétvégéjét


Mindenki, aki kicsit is kedveli az amerikai open-wheel versenyezést, tűkön ülve várta, hogy véget érjen az elmondhatatlan hosszúságú, hét hónaposra nyúlt holtszezon.

Sajnálatos módon azonban az örömbe üröm vegyült, miután a St. Petersburgi hétvége rögtön egy komoly balesettel vette kezdetét.

Az IndyCar nevelőszériáit magába tömörítő Mazda Road to Indy program második lépcsőfokát képező Pro Mazda Championship péntek reggeli, első edzésén a JDC Motorsports versenyzője, Michael Johnson elvesztette uralmát autója felett és az utcai pálya 3-as kanyarjának falához csapódott.

Az ütközés következtében a 22 éves pilótát súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A JDC hivatalos közleménye szerint Johnson csípő- ,valaint medencecsonttörést szenvedett és jelenleg is az intenzív osztályon ápolják. Bővebb tájékoztatást a fiatal versenyző állapotát illetően a későbbiekre ígért a csapat.

Michael Johnson a tengerentúli open-wheel szakág első és mindezidáig egyetlen, kerekesszékes pilótája. Az ifjú tehetség tizenkét esztendős korában, még ígéretes motorversenyzőként szenvedett súlyos balesetet, aminek következtében mellkastól lefelé lebénult, de hosszadalmas rehabilitációt követően később karjai és felsőteste mozgását sikerült visszanyernie.

A történtek azonban nem gátolták meg abban, hogy folytassa pályafutását és immár kétkerék helyett négykeréken bizonyítson a versenypályákon.

Michaelről a USAracing blogon már született egy bővebb írás, amelyet ajánlok mindazok figyelmébe, akik szeretnék megismerni egy nem hétköznapi fiatalember inspiráló életútját. Emberfeletti akaraterejét ismerve hiszem, hogy ezúttal legyőzi a sors által elé gördített, újabb, kegyetlen akadályt és hamarosan ismét a pályán láthatjuk.

Jobbulást Michael, szurkolunk neked!