Negyedmillió nézőre számítanak a Grand Prix of Bostonon


A széria egykori tisztviselője, Mark Perrone által vezetett IndyCar Boston névre hallgató csoport a helyi vezetéssel szoros együttműködésben továbbra is azon dolgozik, hogy a 2016-os szezonzáró futamot a város utcáin bonyolítsák le.

 

Amikor tavaly nyáron először felmerült egy esetleges bostoni forduló ötlete, rögtön számos kritika érte az IndyCart, mondván az utcai versenyekkel nem lehet hosszútávon számolni a naptárban – lásd. a három év után 2014-ben kihullott Baltimore példáját – , márpedig egy stabil menetrend kulcsfontosságú lenne a bajnokság számára. Ezt nem lehet vitatni, ahogyan viszont azt sem, hogy financiális szempontból pontosan az ezen a pályatípuson rendezett fordulókból profitál leginkább a sorozat -az elmúlt években /az Indy 500-at leszámítva/ az utcai versenyek hozták a legmagasabb nézőszámot, ebből adódóan pedig a legnagyobb bevételt. Nyilvánvalóan fontos lenne egy többnyire állandó helyszínekből álló naptár, azonban ehhez, a jelen állapotokat figyelembe véve hosszú időre lenne szükség, márpedig az IndyCar nem engedheti meg magának azt, hogy évekig böjtölve várjon egy majdani, tradíciók alapján nyugvó sikerre. 

Az IndyCar, valamint Boston illetékesei optimisták és hiszik, hogy ha sikerül mindent tető alá hozni, akkor a 2016-ban debütáló helyszín a versenynaptár állandó részét képezné.

„Folyamatosan dolgozunk rajta, hogy meglássuk miként működne ez a város számára” – nyilatkozta a Boston Haraldnak Martin J. Walsh polgármester. „Minden kétséget kizáróan, promóció szempontjából ez egy nagyszerű lehetősége lenne a számunkra.”

Mint arról a blogon már tavaly augusztusban szó esett, Walsh olyannyira szívügyének tekinti a projektet, hogy a cél érdekében létrehozta a Boston Grand Prix Association nevű szervezetet, majd saját kezűleg írt levélben vette fel a kapcsolatot az IndyCar első emberével, Mark Miles-szal egy gyümölcsöző kapcsolat reményében.

„Bostoni srác vagyok és az álmom, hogy egy ilyen eseményt Bostonba hozzak. Ez egy világszínvonalú város – nyilatkozta akkor Walsh.

Az előzetes számítások szerint körülbelül 250.000 nézőre számítanak a 2016-os Munka Ünnepére tervezett szezonzáró hétvége során, amely a pályaaktivitás mellett igazi fesztiválhangulatot nyújtana az érdeklődőknek autós showműsoroktól kezdve gyerekprogramokon át élő koncertekig.

A szervezők a soron következő hónapokra ígérnek hivatalos tájékoztatást az eseménnyel kapcsolatban.