LED-es kijelzővel gazdagodnak az IndyCar autói


Az IndyCar egy, a rajongók szempontjából meglehetősen üdvözlendő újítással készül előrukkolni a hamarosan kezdődő szezon során.

 

A széria a március 16-17-én, a Barber Motorsports Parkban rendezendő kollektív teszt során fogja először élesben kipróbálni azt a rendszert, amely által – reményeik szerint – a nézők az elmúlt évekhez képest sokkal könnyebben átlátják majd a pályán zajló eseményeket.

A sportautózás világából ismerős megoldás egy, autónként nagyjából 23×10 cm-es, LED-alapú kijelzőt takar, amelynek segítségével a nézők pontos képet kaphatnak az adott versenygép aktuális pozíciójáról, valamint számos egyéb, fontos információhoz is könnyedén hozzájuthatnak.

„Ez segíteni fog a rajongóknak, hogy jobban megértsék, mi is folyik éppen a pályán” – nyilatkozta az Indianapolis Starnak az IndyCar versenyzésért felelős igazgatója, Derrick Walker, aki már saját tapasztalatából ismerheti az ehhez hasonló rendszerek működését, miután a USCC-ben résztvevő Team Falken Tire első embereként is tevékenykedik.

A szakember tájékoztatása szerint a többfunkciós kijelző – amelynek elhelyezését a Honda által az aero kitek apropóján kiadott promó videón –  már el lehetett csípni egy pillanatra /lásd. nyitókép screenshot/ színváltozással mutatja majd például a pályán életben lévő zászlójelzéseket, míg ha egy autó üzemanyagszintje kritikus értékre csökken, akkor a rajtszám jól kivehetően pulzálni fog. Mindezek mellett azonban még számos, további, érdekes adatokat is igyekszenek ezen szisztéma alapján megosztani a Honda, valamint a Chevrolet forradalmi aerodinamikai elemeivel felszerelt autók iránt érdeklődő nézőkkel.

Az IndyCar hivatalos időmérő-rendszerével összekötött megoldás az előzetes tervek szerint az Indianapolis 500-on debütálhat majd.