Coletti: „Mindig is szerettem volna az USA-ban élni”


A KV Racing hivatalosan is megerősítette, hogy Stefano Coletti lesz Sébastien Bourdais csapattársa a teljes 2015-ös szezon során.

 

A 25 éves tehetség ezzel Louis Chiron 1929-es Indianapolis 500 részvétele után a második, monacói állampolgársággal rendelkező versenyzője lesz az amerikai open-wheelnek.

„Mindig is akartam az IndyCarban versenyezni és lehetőséget kapni arra, hogy a tengerentúlon élhessek” – nyilatkozta a hétszeres GP2 futamgyőztes, aki korábban azt is elárulta, hogy már 2008-ban át akart települni az USA-ba, azonban ekkor erről lebeszélte a menedzsmentje. „Ez egy nagyszerű bajnokság és a versenyzés nagyon magas szintű.”

Coletti 2009-ben debütált a GP2 sorozatban, legjobb bajnokságbeli eredménye pedig egy ötödik hely volt 2013-ban. A szériától győzelemmel búcsúzott, miután a 2014-es szezonzárón, Abu Dhabiban ő látta meg elsőként a kockás zászlót a Racing Engineering versenygépével.

A fiatal pilóta először tavaly decemberben, a Schmidt Peterson Motorsports jóvoltából vezethetett IndyCar autót Sebringen, míg a KV Racing Dallara-Chevy-jét februárban, a NOLA Motorsports Parkban lebonyolított teszten vihette pályára.

„Nagyszerű légkör uralkodott, amikor néhány héttel ezelőtt teszteltem a NOLA-n a KV Racinggel és az egész csapat igazán kedvesen fogadott, szóval alig várom, hogy megkezdjem a munkát a 4-es számú autó csapatával és jobban megismerjük egymást. Remek lehetőség, hogy egy csapatban lehetek egy olyan versenyzővel, mint Sebastien Bourdais, aki nagyon tapasztalt, nagyon gyors és egyben egy kedves ember is. Nem is kérhettem volna jobbat az újonc évemre! Köszönetet szeretnék mondani Kevin Kalkhovennek és Jimmy Vassernek, valamint a KVRT vezérigazgatójának, Steve Moore-nak, hogy lehetővé tették mindezt számomra. Alig várom az előttünk álló, izgalmas évet a csapattal.”

A KV Racing legközelebb március 14-én gördül pályára a NOLA-n, majd két nappal később természetesen ők is csatlakoznak az IndyCar Barber Motorsports Parkban rendezendő kollektív, nyílt tesztjéhez, ahová már minden csapat a vadonatúj aero kitekkel felszerelkezve érkezik.