Kurt Busch terápiára megy


Az amerikai versenyző mindent megtesz azért, hogy a lehető leghamarabb ismét volán mögé ülhessen.

A legfrissebb hírek szerint Busch beleegyezett abba, hogy maximálisan követni fogja a NASCAR által diktált feltételeket, amelyek teljesítése esetén a szervezet újra engedélyezheti számára a pályára való visszatérést.

A 2004-es Cup bajnokot a szezonnyitó Daytona 500 hétvégéjén tiltották el a NASCAR által szankcionált versenyeken való részvételtől, miután a Kent megyei családjogi bíróság nyilvánosságra hozta a Busch volt barátnője, Patricia Driscoll javára megítélt távoltartási végzés indoklását.

Mint ismeretes, a nő azzal vádolja egykori párját, hogy az 2014. szeptember 26-án, a Dover International Speedway-en fizikálisan bántalmazta. A látszólag, ha szabad így fogalmazni akár hétköznapinak is tűnő ügy rekord gyorsasággal átváltott bizarr üzemmódba, miután Busch a bíróság előtt, eskü alatt állította, hogy Driscoll nem az, akinek mutatja magát. A 36 éves versenyző szerint a nő az amerikai kormány magasan képzett bérgyilkosa, aki többek között drogbárókat ölt és még Saddam Hussein elfogásánál is személyesen jelen volt. Driscoll persze az első pillanattól, vehemensen tagadja az abszurdnak hangzó vádakat és azt kérte a bíróságtól, hogy Busch-t kötelezzék pszichiátriai kezelésre „saját maga, valamint a vele kapcsolatba kerülők érdekében”.

Bár számos tanú vallomása- valamint ez a kiszivárgott e-mail is – arra enged következtetni, hogy lehet némi valóságalapja Busch állításainak, a családjogi bíróság azonban úgy találta, hogy indokolt a távoltartási végzés elrendelése a nő biztonságának érdekében, mivel szerintük ha a férfi egyszer kezet emelt a nőre, akkor semmi sem garantálja azt, hogy nem tenné meg újra.

A NASCAR eltiltása ellen Busch kétszer is fellebbezett, azonban kérelmét valamennyi esetben elutasították. Érdekesség, hogy a szervezet által erre a célra felállított, háromfős testület két tagja is bizonyítottan szoros kapcsolatban áll a Driscoll által elnökölt, veterán katonákat támogató alapítvánnyal, az Armed Forces Foundationnel, azonban különös módon ez a tény még csak fel sem vetette az összeférhetetlenség kérdéskörét.

Az eltiltás jogossága meglehetősen véleményes, tekintve, hogy Busch-t jogilag egyelőre még nem vádolják semmilyen bűncselekménnyel. A bántalmazás ügyében eljárt delaware-i rendőrség már karácsony előtt befejezte a nyomozást, aminek eredményeit át is adtak az illetékes ügyészségnek, amely szerv azonban továbbra sem döntött arról, hogy vádat emel-e a versenyző ellen.

David Higdon NASCAR szóvivő úgy nyilatkozott, Busch az elmúlt héten tájékoztatta az illetékeseket arról, hogy hajlandó együttműködni a szervezettel annak érdekében, hogy mihamarabb, újra versenyezhessen.

A NASCAR üdvözölte Busch elhatározását, amit pozitív jelként értékeltek a versenyző majdani visszatérésének szempontjából.

A Busch által teljesítendő feltételeket nem részletezték, mivel a hivatalos sajtóközlemény szerint szerint az egyrészt csak a versenyzőre és az ő segítségére kijelölt szakemberre tartozik, másrészt pedig minden ilyen program speciális kritériumok alapján, egyéni esetekre szabva zajlik le.

A legégetőbb kérdés azonban az, hogy miként – na, és persze, hogy mikor – dönt majd Busch sorsáról a delaware-i ügyészség. Ha úgy ítélik meg, hogy a 2014-es Indianapolis 500 legjobb újonca ártatlan, akkor a NASCAR eltiltása is teljes mértékben indokolatlanná válik, terápiától függetlenül. Ha viszont vádemelésre kerül sor, akkor szintén felesleges az egész, hiszen ha Busch gyanúsított lesz, akkor már semmiféle belső procedúra nem fogja őt visszaengedni a pályára, függetlenül a hivatásos szakértők értékelésétől.

 

 

Kapcsolódó posztok:

          

Volt barátnője bántalmazással vádolja Kurt Busch-t

Exe szerint Kurt Busch mentálisan instabil

Kongresszusi képviselő követeli Kurt Busch eltiltását

Máris eldurvulni látszik Kurt Busch bírósági ügye

Kurt Busch sorsa az ügyészség kezében van

Busch: Patricia már drogbárókat is ölt

Folytatódik a NASCAR sztár és az orgyilkos abszurd csatája

Az exbarátnő szerint Busch sürgős pszichiátriai segítségre szorul

A NASCAR bajnok excsaja fogta el Saddam Husseint?

Egy kiszivárgott e-mail jelenthet fordulatot Kurt Busch abszurd ügyében

Az első bírósági csatát máris elvesztette Kurt Busch

Driscoll: Gyakori a nőket ért bántalmazás a NASCAR-ban

Vandalizmus és démonizálás, az IndyCar is megszólalt Busch-ügyben