Driscoll: Gyakori a nőket ért bántalmazás a NASCAR-ban


A volt élettársával, Kurt Busch-sal szembeni távoltartási végzés elrendelését követően először vállalt nyilvános médiaszereplést Patricia Driscoll.

A veterán katonákat támogató Armed Forces Foundation elnökeként, valamint a biztonságtechnikai felszereléseket, megfigyelő rendszereket és fegyvereket forgalmazó cég, a Frontline Defense Systems vezérigazgatójaként tevékenykedő Driscoll első körben győzelmet aratott egykori párja felett, miután a Kent megyei családjogi bíróság jogosnak ítélte az általa benyújtott távoltartási végzés iránti kérelmét. A döntés értelmében a 2004-es NASCAR Cup bajnok nem közelítheti meg száz yardnál jobban volt barátnőjét, ahogyan Driscoll otthonától és munkahelyétől is távol kell maradnia, ha nem akarja, hogy a csuklóján kattanjon bilincs.

A nő azt követően fordult a hatóságokhoz, hogy állítása szerint a mentális problémákkal küzdő Busch fizikálisan bántalmazta tavaly szeptember végén a Dover International Speedway-en. A 2014-es Indianapolis 500 legjobb újonca mindent tagadott, majd hamarosan azzal állt elő, hogy Driscoll lenne az utolsó ember ezen a bolygón, akinek ilyesfajta védelemre lenne szüksége, mivel ő az amerikai kormány magasan képzett bérgyilkosa, aki többek között Saddam Hussien elfogásakor is jelen volt. Bár a bírósági meghallgatások során több tanú is alátámasztotta Busch szavait, mondván maga Driscoll hencegett a CIA megbízásából teljesített akcióiról, a nő, valamint annak jogi csapata nonszensznek nevezte az állításokat, amelyek szerintük valójában egy, Patricia által írt forgatókönyvből származnak.

Amikor pedig már azt hinnénk, hogy nem lepődhetünk meg semmin az évtized minden kétséget kizáróan legabszurdabb ügyét tekintve, jött egy újabb, merész kinyilatkoztatás, ezúttal a jogi értelemben vett sértett fél részéről.

Driscoll február 19-én, csütörtökön exkluzív interjút adott az amerikai FOX csatornának, amelynek során nem kevesebbet állított, mint, hogy a NASCAR világában belül egyáltalán nem számít kirívónak az őt ért atrocitás.

„Nagyon sok nő fordult hozzám a NASCAR közösségén belül, hogy elmondják, ők is ki voltak már téve zaklatásnak és bántalmazásnak más csapattagok részéről” – mondta a Fox & Friends c. műsorban Driscoll. „Arról is beszámoltak, hogy hiába kérvényezték és kapták meg a távoltartási a végzést, ezután is ugyanúgy ki voltak téve atrocitásoknak volt férjeik, élettársaik, vagy munkatársaik által, mivel, sok más sportággal ellentétben ők mindannyian ugyanabban a közegben élnek.”Az alapítványi munkája révén a paddock oszlopos tagjának számító Driscoll nem említett konkrét neveket és egyéb részleteket sem árult el a NASCAR-t szervezeti szinten is demoralizálható állítása kapcsán.

Driscoll továbbra is kitart vallomása mellett, miszerint a szóban forgó, szeptember 26-ai éjszakán az aggodalom vezérelte, amikor dacára egy héttel korábbi szakításuknak a Dover International Speedway-re utazott Busch-hoz. A férfi állítólag zavart, szuicid hagvételű üzeneteket küldött Patriciának, amelyek megijesztették a nőt. A Stewart-Haas Racing pilótájának motorhome-jában azonban elszabadult a pokol, és a kezdeti vitát tettlegesség követte, amikor Busch először fojtogatta, majd háromszor is, nagy erővel a falnak csapta Driscoll fejét.

 

Ebből a sztoriból tuti mozifilm lesz

   

Mindeközben a Kent megyei családjogi bíróság ígéretének megfelelően nyilvánosságra hozta a távoltartási végzés megítélésének indoklását.

„A bíróság meggyőződött arról, hogy a bemutatásra került bizonyítékok alapján több, mint valószínű, hogy az alperes [Busch] 2014. szeptember 26-án bántalmazást követett el a felperes [Driscoll] ellen, azáltal, hogy bal kezével a torkánál, jobb kezével pedig az állánál és arcánál fogva fojtogatta, majd a [Driscoll] fejét erőteljesen a [Busch] motorhome belső falához csapta. Ezzel a felperes számára, gondatlanul, fizikai sérülést okozott […]. A bíróság továbbá úgy találja, hogy az alperes ezen magatartása szerint fenyegetőnek és ártalmasnak minősül. Annak érdekében, hogy hiteltelenné tegyék a felperest és támogassák a saját állításaikat, miszerint [Driscoll] vallomása értéktelen, az alperes bemutatta üzleti partnerének, Charis Burrettnek valamint Kristy Cloutier-nek, az alperes hosszú távú asszisztensének vallomását. Charis Burrett vallotta, hogy 2008 óta ismeri a felperest, az alperest pedig körülbelül négy éve. [Burrett] elmondta, hogy korábban üzleti kapcsolatban állt az Armed Forces Foundationnel, jelenleg pedig férjével együtt az alperes képével ellátott ruházati cikkek gyártását és forgalmazását vezetik. [Burrett] vallomásában állította, hogy a felperes kétségbe vonható megbízhatósága és igazmondása révén kialakult, kétes hírnevét ismerve, annak vallomását nem kellene elhinni.

Kristy Cloutier vallomásában elmondta, hogy 2003 óta dolgozik az alperes asszisztenseként a felperest pedig négy éve ismeri, amióta a két fél kapcsolata megkezdődött, véleménye szerint pedig a felperes szavainak nem lenne szabad hitelt adni.

A bíróság úgy találta, Mrs. Burrett és Ms. Cloutier a felperes megbízhatóságát illető vallomását drámaian elhomályosítja a tény, hogy mindketten nyilvánvalóan elfogultak és személyes, anyagi megfontolású érdekük fűződik az alperes közvélemény előtt kialakult képéhez és versenyzői karrierjéhez, ami, az alperes, valamint az ő képviselője szerint visszavonhatatlan károkat szenved, ha [Busch-ról] megállapításra kerül, hogy a családon belüli erőszak egy formáját követte el. Mindezek alapján a bíróság úgy határozott, hogy a [Burrett-é és Cloutier-é] vallomásuk értéktelen. […]

Az alperes részéről a felperes kapcsán felmerült, hitelességet megkérdőjelező aggodalmak ellenére a bíróság úgy találta, hogy a 2014. szeptember 26-án történt eseményeket illetően a felperes verziója a leginkább alátámasztott[…] Tény, hogy a [Driscoll] vallomása, beleértve a fényképfelvételeket a sérüléseiről, valamint a felek [Driscoll és Busch], továbbá más személyek közötti, az incidenst megelőző, és az utáni üzenetváltást, a bíróság megbízható szemtanúk vallomása és saját megállapításai által alátámasztva úgy találta, hogy [Driscoll] vallomása a hihető […] A bíróság szerint az alperes verziója a 2014. szeptember 26-ai eseményeket illetően kevésbé hitelt érdemlő, mint a felperes változata, alapul véve a történtekkel kapcsolatos eredeti vallomását, amelyben nyilvánvaló szándékát fejezte ki versenyzői karrierjének megóvása iránt, ami egy, a bántalmazást megerősítő ténymegállapítás esetén veszélybe kerülne. A rendelkezésre álló tények alapján [Busch] vallomása ellent mond az írásos bizonyítékoknak, amelyek igazolják a felperes verzióját az eseményekkel kapcsolatban, beleértve a fényképfelvételeket a felperes sérüléseiről és a közöttük történt üzenetváltásokat[…] A bírói ténymegállapítás szerint az alperes verziója az eseményekről hiteltelen, nincs semmi értelme és valószínűtlen, hogy igaz lenne figyelembe véve a tárgyalás során bemutatott bizonyítékokat.”

 

Az indoklás közzétételét követően néhány órával a NASCAR bejelentette, hogy a potenciális vádak következtében, bizonytalan időre felfüggesztik Busch-t, noha korábban arról volt szó, hogy mindaddig nem lép az ügyben sem a versenyző csapata, sem pedig maga a szervezet, amíg a delaware állami ügyészség döntése meg nem születik arról, hogy bíróság elé kell-e állnia bántalmazás vádjával, avagy sem.

Ennek értelmében Busch határozatlan ideig semmiféle, a NASCAR-hoz kapcsolódó eseményen nem vehet részt, beleértve a Sprint Cup 2015-ös szezonnyitóját, egyben legnagyobb versenyét, a most vasárnap esedékes Daytona 500-at.

Kurt Buschnak és a Stewart-Haas Racingnek jogában áll fellebbezni a szervezet döntése ellen, azonban ennek vajmi kevés értelme lenne, miután alig pár perccel a NASCAR bejelentését követően a Chevrolet – az a gyártó, amelynek autóival az SHR is fut – hivatalosan is közölte, hogy bizonytalan ideig (vagyis addig, amíg be nem bizonyosodik, hogy Busch mégsem követett el semmit) szüneteltetik a közös munkát a versenyzővel.

A gárda hivatalosan közölte, hogy bármi is legyen a fellebbezés vége, Busch 41-es számú autóját Daytonában Regan Smith fogja vezetni, míg a további futamokról a későbbiekben döntenek.

A 36 éves versenyző ügyvédje, Rusty Hardin a távoltartási végzés nyilvánosságra kerülését követően három nappal, február 19-én a családjogi bíróságon kérvényezte, hogy nyissák meg újra az ügyet. A szakember arra hivatkozott, hogy új bizonyítékok állnak rendelkezésére, amelyek alátámasztják, hogy Driscoll nem mondott igazat. Busch továbbra is állítja, volt barátnőjének feltett szándéka, hogy tönkretegye őt és ezért nem riad vissza a tanúk megfélemlítésétől sem.

Két héttel ezelőtt a ‘Kickin’ the Tires’ nevű oldal birtokába jutott egy, tavaly augusztusban, Tony Stewart halálos végkimenetelű versenybalesetét követően küldött e-mail, amelyben Driscoll felajánlotta a Stewart-Haas Racingnek, segít abban, hogy a médiát a saját érdekeieknek megfelelően manipulálják, egyúttal pedig negatív fényben tüntessék fel az incidens során, alig húszévesen elhunyt Kevin Ward Jr.-t.

Hasonló vádakkal illette a nőt Busch ügyvédje is, aki szerint nem csak a tanúkat befolyásolta megkérdőjelezhető eszközökkel, de a sajtót is igyekszik a saját pártjára állítani – szerinte – alaptalan, egyúttal etikátlan módszerekkel.

A hírek szerint a Hardin által prezentált, új bizonyítékok több telefonos interjút tartalmaznak olyan emberekkel, akik közelről ismerték a párt, beleértve a republikánus képviselőként 43 éven keresztül, egészen a haláláig a Kongresszusban ténykedő Bill Young özvegyét, Beverly-t, akire Driscoll az édesanyjaként tekint, noha semmiféle biológiai kapcsolat nem áll fenn közöttük.

Hardin beadványában szót ejt arról, hogy Beverly Young a bíróság előtt is elmondaná, hogy a kérdéses éjszakát követő napon semmilyen külsérelmi nyomot nem fedezett fel Patricián, ami egy esetleges bántalmazásra utalt volna. Korábban hasonlót állított a NASCAR-ral együttműködésben álló Motor Racing Outreach nevű, vallási szervezet lelkésze, Nick Terry és annak felesége, akik szintén nem látták jelét annak, hogy a nőt megütötték, vagy fojtogatták volna.

Busch jogi képviselője azt is megemlíti a hivatalos papírokon, hogy Beverly Young biztos benne, hogy Patricia ténylegesen az amerikai kormány valamiféle titkos ügynöke.

 

 

 

Kapcsolódó posztok:

    

Volt barátnője bántalmazással vádolja Kurt Busch-t

Exe szerint Kurt Busch mentálisan instabil

Kongresszusi képviselő követeli Kurt Busch eltiltását

Máris eldurvulni látszik Kurt Busch bírósági ügye

Kurt Busch sorsa az ügyészség kezében van

Busch: Patricia már drogbárókat is ölt

Folytatódik a NASCAR sztár és az orgyilkos abszurd csatája

Az exbarátnő szerint Busch sürgős pszichiátriai segítségre szorul

A NASCAR bajnok excsaja fogta el Saddam Husseint?

Egy kiszivárgott e-mail jelenthet fordulatot Kurt Busch abszurd ügyében

Az első bírósági csatát máris elvesztette Kurt Busch

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy