Sage Karam a Chip Ganassi Racing negyedik versenyzője


Igaz, egyelőre csak egyetlen futam erejéig.

A Chip Ganassi Racing hivatalosan bejelentette, hogy a fiatal amerikai lesz a gárda negyedik versenyzője a széria szezonnyitó hétvégéjén, a floridai St. Petersburgben.

Karam szerződése jelen pillanatban csak erre az egy futamra szól, a csapat azonban bízik abban, hogy hamarosan sikerül a teljes szezonra szóló indulását is tető alá hozni.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kapok arra, hogy versenyezhessek az IndyCarban, különösen egy CGRT autóval” – nyilatkozta a 19 éves tehetség az IndyCar keddi médianapján tartott sajtótájékoztatón. „A 2014-es szezon hatalmas tapasztalatot jelentett a csapatnál tanulás szempontjából és úgy érzem, felkészültem arra, hogy kimenjek a pályára és versenyképes legyek.”

Karam 2013-as Indy Lights bajnoki címét követően csatlakozott a Chip Ganassi Racing utánpótlás programjához, amelynek rajta kívül olyan tehetségek a tagjai, mint a NASCAR Xfinity Series-ben versenyző Dylan Kwasniewski és a már a legnagyobbak között, a Sprint Cupban szereplő Kyle Larson.

A program révén Karam tavaly a sportautózás világában tréningezhetett Ganassiék jóvoltából, méghozzá olyan nívós fordulókon, mint a daytonai 24 órás, valamint a sebringi 12 órás, utóbbin pedig nem mások voltak a csapattársai, mint a gárda IndyCar veteránjai, Tony Kanaan és Scott Dixon.

A legnagyobb figyelmet azonban kétségkívül az Indianapolis 500-on aratta, amely pályafutása első főkategóriás versenye is volt egyben. A Chip Ganassi Racing hathatós közreműködése révén a Dreyer & Reinbold/Kingdom Racing autóját terelgethette a világ legnagyobb múltú futamán, méghozzá nem is akárhogyan, hiszen a 31. helyről indulva a 9.-ként intették le.

„Ha egy kölyök valaha is megérdemelt egy lehetőséget a szériában, az Sage” – méltatta védencét Chip Ganassi. „Mindent megtett, amit csak kértünk tőle és rengeteg ember figyelmét magára vonta, legyen szó IndyCar autó vezetéséről, sportautózásról, vagy csak egyszerűen egy szimpla megjelenésről. Sage egy klasszis, boldogok vagyunk, hogy indíthatjuk őt St. Petersburgen és továbbra is azon dolgozunk, hogy a közös munka a szezon további részében is folytatódjon.”

 

 kép: IndyCar