Ryan Gosling mégiscsak Stallone örökébe lép?


Az alapötletet elnézve inkább a Drivenre, mintsem a Rush-ra hasonlíthat a tervezett, új IndyCar film.

Persze ezen, sokakat minden bizonnyal azonnali, velőtrázó sikolyra késztető sorok még korántsem jelenik azt, hogy Hollywood egy újabb merényletet készül elkövetni az amerikai autóversenyzés ellen. Legalábbis igyekezzünk hinni ebben.

Na, de ne szaladjunk ennyire előre, mert biztosan akadnak olyanok, akik most értetlenül pilláznak azon töprengve, hogy tulajdonképpen miről is van szó.

Dióhéjban a sztori háttere annyi, hogy néhány napja a közösségi oldalakon felbukkantak olyan képek, amelyek egy, Ryan Gosling főszereplésével hirdetett, IndyCar központú mozifilm előmunkálatainak megkezdését ünneplő party-n készültek – csupa-csupa tökismeretlen, Z-kategóriás vendég megjelenésével, teszem hozzá. Bővebb információkat viszont egyetlen, a témában kompetens oldalon sem lehetett találni a sebtében összeollózott plakáton ‘IndyCar – The Movie’ címen szereplő alkotásról.

 

 Időközben megbízhatónak tekinthető emberkék is megerősítették a nagy hírt 

     

Lelkes redditezők azonban az IMDB-n végül rábukkantak egy, jelenleg az előkészületek fázisában lévő IndyCar témájú mozifilmre. Az ‘Out on the Road’ munkacímet viselő majdani alkotás adatlapja egyelőre meglehetősen hiányos, de a hivatalos honlapra vonatkozó rész szerencsére kivételt képez, amelyre rákattintva eljutunk az 5150 Studios Inc. oldalára, ahol részletesebben is olvashatunk a leendő „szuperprodukcióról”. Ahogyan arról már a poszt elején szó esett, a sztori lazán követi a guantanamói kínzásnak beillő Driven nyomvonalát, ennek ellenére viszont, töretlen optimizmustól vezérelve  még reménykedhetünk abban, hogy sikerül – előlegezzük meg neki – egy épkézláb filmet összehozni, aminek a végén senki nem érzi majd annyira kínosan magát, mint Joe Tanto és Jimmy Bly szerencsétlenkedését követően.

Mielőtt azonban megnéznénk a tervezett történetet, annyit hozzá kell fűzni, hogy az – utoljára január 10-én frissített – IMDB-s adatlapon szereplő közreműködők névsora sem kecsegtet valami sokkal. A rendezőként jegyzett Terry Cunningham mellett semmilyen referencia nem található, ahogyan az íróként feltüntetett Jimmy Kelly sem csinált eddig semmit a legnagyobb filmes adatbázis szerint, míg producerként a külsőre – szofisztikált megfogalmazásban – kéjhölgyek hivatásos ügynökének simán beillő, szintén nem éppen ígéretes CV-vel bíró Tommy Windham köszön vissza. Utóbbi úriember profilján található az alábbi, a film koncepcióját bemutató kis montázsvideó [amelyet még a kezdetek-kezdetekor – ezért még az IZOD logo – küldtek szét a potenicális befektetőknek, hogy szemléltessék, milyen látványvilágban gondolkodnak], ezt elnézve pedig ismét csak egy könnycseppet tudtam elmorzsolni.

A spot alatt pedig már tényleg jön a mozi cselekményének vázlata.

 

Szóval, akkor lássuk miről szól majd dióhéjban az ‘Out on the Road’.

  

 

——— FIGYELEM: AZ ALÁBBIAK EGY ÁLTALÁNOS VÁZLATNAK SZÁMÍTANAK, AMITŐL A VÉGLEGES  VERZIÓ (?) ELTÉRHET —————–

   

  

Az apró, indianai városkából származó Case Kiffen egész élete a versenyzésről szól, leghőbb álma pedig nem más, mint az Indianapolis 500 győzelem. A cél érdekében már tinédzserként mindent egy lapra tett fel, amiben középosztálybeli családja is a tőle telhető valamennyi módon támogatta.

Addigi erőfeszítései azonban egy pillanat alatt dugába dőlnek, amikor pontosan a sorsdöntő futam előtti éjszakán, egy party-n eltöri a bokáját.

Kiffen felelőtlensége hatalmas csapást jelent a nehéz anyagi helyzetben lévő munkaadójának, Benny Stilts-nek.

Stilts az autóversenyzés világában nőtt fel, miután édesapja hosszú időn keresztül az IndyCar egyik meghatározó emberének számított.

Apja halált követően Benny-nek nem maradt más választása, mint tovább vinni családja örökségét. Megszámlálhatatlanul költötte a pénzét pusztán azért, hogy a csapata versenyképes maradhasson a többiekkel szemben, hamarosan azonban arra eszmél, hogy már a puszta fennmaradás a tét.

Saját felfedezettjét, Bryn Hollandet a jövő nagy reménységeként tartják számon, hamarosan azonban kiderül, hogy a fiatal hölgyversenyző még nem áll teljesen készen a feladatra. Saját szakállára meghozott, buta döntésének köszönhetően – csapata utasítása ellenére nem ment ki egy végső tankolásra a pitbe – az Indianapolis 500 utolsó körében kifogy az autójában az üzemanyag, aminek köszönhetően elesik a történelmi győzelemtől.

A csapatfőnök Randall Dennis elsőrangú vezetőnek számít, aki Benny alkalmatlansága ellenére is képes a gárdát a felszínen tartani és a nehézségek ellenére versenyben maradni az ellenfelekkel szemben.

Stilts az ezt megelőző időszakban rengeteg embert elvesztett, aki valaha fontos volt számára, beleértve feleségét is, amit továbbra sem hevert ki igazán. Mindezek miatt csak nagyon keveseket enged közel magához, az egyik ilyen kivételes személy pedig nem más, mint a harmincas éveiben járó, de továbbra is a saját útját kereső Gina Serrano, aki arról vált hírhedtté, hogy előszeretettel csábít el férfiakat a versenypályák forgatagában.

A soron következő szezonban Case megkérdőjelezi magában, hogy valóban képes-e tovább versenyezni, még mindig megvan-e benne az a szenvedély, ami korábban. Helyzetét csak tovább nehezíti, hogy még Serranóval is sikerül bonyolult viszonyba keverednie.

Mindeközben Benny anyagi értelemben minden addiginál mélyebbre kerül, ami a sajtó figyelmét is felkelti, így nem marad más választása, mint csapata eladása mellett dönteni.

Az IndyCar szezon St. Petersburgben kezdődik, majd Birminghamben, Long Beach-en és Sao Paulóban folytatódik, amikor végül ismét elérkezik az Indianapolis 500, az a verseny, amire Case egész addigi életét feltette. Az alaptörténet szerint ezen a ponton minden szereplőnél eljön a pillanat, hogy számot vessenek arról, mi a fontos számukra. Kiffennek ez az IndyCar versenyzés iránti szeretet, míg Benny rájön, hogy az egyetlen járható út, ha eladja a csapatát egy olyan embernek, aki legalább annyira szívén viseli a sportot, mint amennyire Case, Bryn és Randall, ő maga pedig harcba szállhat, hogy megszerezze a számára legfontosabb dolgot: Gina szívét – még akkor is, ha ez az út nem pontosan követi az apja által kitaposott ösvényt.

 

 

 

Őszintén szólva, nem akarom már akkor lehúzni a filmet, amikor még azt sem tudni biztosan, lesz-e egyáltalán belőle valami, úgyhogy most inkább befogom a billentyűzetem, igyekszem nem lerágni a saját fejem és inkább megvárom, mi sül ki ebből az egészből.