Az első bírósági csatát máris elvesztette Kurt Busch


Jóváhagyta a Kent megyei családjogi bíróság Patricia Driscoll távoltartási végzés iránti kérelmét, amelyet volt élettársával szemben nyújtott be, miután elmondása szerint a férfi fél évvel ezelőtt kezet emelt rá a saját motorhome-jában.

Ha valaki most kapcsolódik bele a sztoriba, annak dióhéjban annyit, hogy a 2004-es NASCAR Cup bajnokot, egyben a 2014-es Indianapolis 500 legjobb újoncát azzal vádolja egykori párja, nevezetesen Ms. Driscoll, hogy a férfi tavaly szeptemberben fizikálisan bántalmazta őt a Dover International Speedway-en. A 36 éves, magas katonai körökben rendkívüli tiszteletnek örvendő nő által mindezek fejébe még mentálisan zavartnak is titulált Busch természetesen rögtön tagadta az őt ért vádakat. Driscoll saját testi épségének védelmében kérvényezte a távoltartási végzés elrendelését, holott Busch szerint erre neki lenne a legkevesebb szüksége, mivel – most kapaszkodjunk meg – az alig másfél méter magas szőkeség valójában az Amerikai Egyesült Államok profi bérgyilkosa. A történet ezen a ponton gyorsult fel igazán, miután Buschék egyre több és több részletet fedtek fel Driscoll kapcsán; titkos éjszakai küldetésektől kezdve a CIA főhadiszállásán tett látogatásokon keresztül egészen Saddam Hussein elfogásában való közreműködéséig. Driscoll persze mindent tagadott és úgy nyilatkozott, hogy megborult elméjű exének mondatai valójában egy forgatókönyvből származnak, amelyen ő maga közel nyolc éven át dolgozott és amit Buschnak is többször alkalma nyílt elolvasni.

A családjogi bíróság azonban Driscollnak adott igazat, így a döntés értelmében Busch 2016. február 16-ig nem közelítheti meg 100 yardnál (92 m) jobban egykori barátnőjét, valamint annak otthonát és munkahelyét sem, ha pedig ezt mégis megszegné, akkor azonnali letartóztatásra számíthat.

Mivel azonban Driscoll a veterán katonákat támogató alapítvány, az Armed Forces Foundation elnökeként állandó résztvevője a NASCAR hétvégéknek, így ezen alkalmakkor – ha a 100 yardos szabály betarthatatlanná válik – a bírósági döntés értelmében Busch-nak – aki az elmúlt hétvégén, Daytonában már vadonatúj barátnővel az oldalán jelent meg – „kivitelezhető” távolságban kell maradnia a nőtől.

„Elégedettek vagyunk azzal, hogy a bíróság a mi javunkra döntött” – áll Driscoll ügyvédjének, Carolyn McNeice-nek sajtóközleményében. „Ms. Driscoll most már tudja, nem kell tartania nem kívánt megkeresésektől Mr. Busch részéről, és közel öt hónap után végre biztonságban érezheti magát.”

rtr3pmak-e1421250160407.jpg

 Busch élete első Indy 500-át 2014-ben teljesítette és a 12. helyről indulva a 6.-ként ért célba 

  

Bővebb információkkal a távoltartási végzés kapcsán a bíróság február 18-án, pénteken szolgál majd, pontosan két nappal a NASCAR Sprint Cup szezonnyitó futama, a Daytona 500 előtt, amelynek résztvevői között természetesen Kurt Busch is ott szerepel a Stewart-Haas Racing színeiben.

Az SHR hivatalos a hír napvilágra kerülését követően kiadott sajtóközleményében úgy fogalmazott, hogy mindaddig nem kívánnak lépéseket tenni versenyzőjük csapatnál való státuszát illetően, amíg ki nem derül, hogy Busch-nak bíróság elé kell-e állnia bántalmazás miatt.

Az ügyben a nyomozás már karácsony előtt lezárult, a rendőrség pedig átadta az eredményeket a Delaware állami ügyészségnek, amely szerv azonban még mindig nem határozott arról, hogy vádemelést kezdeményeznek-e a 37 éves pilóta ellen.

„Ezek komoly állítások és mi nem vesszük őket félvállról” – mondta az SHR alelnöke, Joe Custer. „Teljes mértékben a delaware-i hatóságok kollektív tapasztalata általi ténymegállapításokra hagyatkozunk. Ők az ilyen természetű ügyek szakértői és a döntésük, különösen az, amelyet az államügyész hoz, határozza meg a mi további lépéseinket is.”

Hasonló véleményen van maga a NASCAR is, amely szervezet szintén várakozó álláspontot képvisel addig, amíg az ügyészség meg nem hozza a döntését.

Korábban Driscoll úgy nyilatkozott, hogy a jogi lépést elsősorban nem saját maga, hanem sokkal inkább Busch érdekében tette meg, aki szerinte komoly alkoholproblémákkal küzd, amihez még szuicid hajlamok is társulnak. Driscoll erre hivatkozva külön kérte a bíróságtól, hogy kötelezzék a férfit pszichiátriai kivizsgálásra.

Minderre Busch ügyvédje, Rusty Hardin először úgy reagált, hogy a vádak pusztán egy elhagyott nő kicsinyes bosszújának tudhatóak be, védence pedig teljesen ártatlan.

Mostanra azonban úgy tűnik, hatóságok ebben az esetben is Driscoll pártján állnak.

Az ügyben megbízott egyik nyomozó, David Jones ugyanis a minap arról tájékoztatta a USA Today-t, hogy Busch-t dühkezelési problémái miatt minden valószínűség szerint pszichiátriai kivizsgálásra fogják kötelezni, aminek végén akár kézifegyverek birtoklásának, valamint használatának jogától is megfoszthatják.

Messze van még ennek a történetnek a végkifejlete, aminek kapcsán nem szabad megfeledkezni arról a Driscoll által írt e-mailről sem, amit egy amerikai weboldalnak sikerült megszereznie két héttel ezelőtt. Az ominózus levélben – amelyet a nő tavaly augusztusban, Tony Stewart halálos áldozattal járó versenybalesetét követően küldött a Stewart-Haas Racingnek – felajánlja, hogy pszichológiai hadviselés terén szerzett tapasztalatával a csapat segítségére lehet abban, hogy a saját javukra fordítsák a médiafigyelmet, egyúttal pszichológiai hadviselés terén szerzett tapasztalatával a csapat segítségére lehet abban, hogy a saját javukra fordítsák a média figyelmét, egyúttal pedig negatív színben tüntessék fel a pályán alig húszévesen elhunyt Kevin Ward Jr-t. Az e-mail azért is jelentős, mivel Driscoll ebben először hivatkozik saját maga titkos, kormányzati körökben végzett munkatapasztalatára, amelynek során elmondása szerint magas rangú személyek által elkövetett bűncselekményeket is eltusolt.

Busch-nak harminc napja van arra, hogy fellebbezzen a távoltartási végzés ellen, jogi képviselője pedig rögtön bejelentette, várhatóan élni fognak ezzel a lehetőséggel.

  

  

 

Kapcsolódó posztok:

    

Volt barátnője bántalmazással vádolja Kurt Busch-t

Exe szerint Kurt Busch mentálisan instabil

Kongresszusi képviselő követeli Kurt Busch eltiltását

Máris eldurvulni látszik Kurt Busch bírósági ügye

Kurt Busch sorsa az ügyészség kezében van

Busch: Patricia már drogbárókat is ölt

Folytatódik a NASCAR sztár és az orgyilkos abszurd csatája

Az exbarátnő szerint Busch sürgős pszichiátriai segítségre szorul

A NASCAR bajnok excsaja fogta el Saddam Husseint?

Egy kiszivárgott e-mail jelenthet fordulatot Kurt Busch abszurd ügyében