Jelentős támogató fordít hátat az IndyCarnak


A meghiúsult brazíliavárosi szezonnyitót követően egy kiemelt partnerétől is kénytelen az IndyCar búcsút venni.

Az Indianapolis Star értesülései szerint hat év után távozik a szériából a brazil termékek/szolgáltatások észak-amerikai terítésével foglalkozó Apex- Brasil.

A kereskedelmi ügynökség először 2008-ban létesített kapcsolatot az IndyCarral, majd gyümölcsöző munkájuk révén a 2012-es Indianapolis 500 versenynapján hivatalosan is bejelentették a felek közötti szerződéshosszabbítás tényét.

Az Apex-Brasil indoklása szerint azonban mostanra a cég útjai más irányt vesznek, amelybe az IndyCar már nem fér bele.

Az, hogy mindez dollárban kifejezve mekkora kiesést jelent a szériának nem tudni pontosan, az Indy Star becslése szerint azonban évi több millió dollárról lehet szó.

Az Indianapolis Motor Speedway és az IndyCar motorsport tevékenységét felügyelő Hulman Motorsports értékesítési vezetője, Jay Frye a hírre reagálva elismerte, hogy a brazil cég távozása kiemelt veszteségnek számít, miután a velük kötött kontraktus biztos pontot jelentett a széria számára.

Frye azonban optimistán közelíti a történteket és elmondta, hogy az Apex-Brasil elvesztését négy vadonatúj szponzorral kívánják ellensúlyozni, amivel kapcsolatban az elkövetkezendő hetekben várható bejelentés.

A cég távozása nem csak a szériát érinti, hanem a Chip Ganassi Racing versenyzőjét, Tony Kanaan-t is, akinek az Apex-Brasil hosszú évek óta személyes szponzorának számít.