Egy kiszivárgott e-mail jelenthet fordulatot Kurt Busch abszurd ügyében


Bár a poszt írásakor még nem lehet tudni, hogy a családon belüli erőszakkal vádolt Kurt Busch-nak bíróság elé kell-e állnia, az utóbb idők talán legbizarrabb ügye azonban továbbra is tartogat meglepetéseket.

 

Mint tudjuk, a 2004-es NASCAR bajnokot, egyben a 2014-es Indianapolis 500 legjobb újoncát azzal vádolja egykori élettársa, a fegyveres szervek körében jelentős befolyással bíró Patricia Driscoll, hogy a férfi fizikálisan bántalmazta szeptember végén a Dover International Speedway-en. A 37 éves nő a történtek miatt távoltartási végzés elrendelését kérvényezte, miután exét mentálisan instabilként, mi több, alkoholfüggőként jellemezte. Erre válaszként Busch előállt a sokadik hallásra is abszurdnak tűnő válaszcsapásával, miszerint az alig 150 cm magas Driscoll az amerikai kormány magasan képzett bérgyilkosa. A versenyző vádjait a legtöbben megmosolyogták, maga az érintett pedig vehemensen tagadta a hallottakat, noha a távoltartási végzés ügyében tartott meghallgatás-sorozaton több tanú is Busch mondandóját támasztotta alá.

A hollywoodi filmeket idéző ügy a minap újabb, jelentős fordulatot vett, ami csak még inkább megerősíti Busch eddig finoman szólva is kigúnyolt állításait.

Mint ismeretes, a ‘Törvényenkívüli’ becenévre hallató versenyző csapattársa, egyben főnöke, Tony Stewart tavaly augusztusban egy sprint car futamon halálra gázolta ellenfelét, Kevin Ward Jr.-t. A tragédia azt követően történt, hogy a fiatal pilóta egy verseny közben történt incidens után pattant ki járművéből és a pályán – miközben az autók sárga jelzés alatt köröztek – próbált konfrontálódni az őt kiütő háromszoros NASCAR Cup bajnokkal. Stewartot végül nem vonták felelősségre, Wardról azonban kiderült, hogy a boncolás során marihuánát találtak a szervezetében.

Busch jogi képviselője, Rusty Hardin a meghallgatások során állította, hogy Stewart már említett versenybalesetét követően – amikor még esély volt arra, hogy a pilótának bíróság előtt kell felelnie a történtekért – maga Driscoll állt elő azzal a javaslattal, hogy szükség esetén segíthet olyan információkat szerezni, amelyek befeketíthetik az ominózus sprint car futamon mindössze húszévesen elhunyt Ward Jr.-t.

Mindez a ‘Kickin’ The Tires’ legfrissebb információ alapján már nem is tűnhet annyira elképzelhetetlennek. Az oldal ugyanis azt állítja, hogy a birtokukba került egy e-mail, amelyet Driscoll pontosan ebben a kritikus időszakban küldött a Stewart-Haas Racing PR csapatának. Az ominózus levélben a nő azt állította, hogy a pszichológiai hadviselés terén szerzett tapasztalata a csapat segítségére lehet abban, hogy kellőképpen manipulálják és kontrollálják a médiát.

„Azért írok Önöknek, mert rólam kevesen tudják és bizonyára Önök sincsenek tisztában vele, hogy komoly háttérrel rendelkezem a pszichológiai hadműveletek terén” – áll a 2014. augusztus 12-én – két nappal a tragédia után – keltezett e-mailben. „A kiképzésem által szerzett tudásom részét képezi a kiemelt fontosságú problémák kezelése, valamint nagyobb és kisebb embercsoportok rábírása arra, hogy azok az akaratunk szerint cselekedjenek. A világ minden részén dolgoztam, nem csak fizikai, de mentális háborúkat is vívva. Számos kongresszusi képviselőnek segítettem, hogy megtarthassák a munkájukat amikor azok valamilyen buta és nem éppen legális dolgot cselekedtek.”

     

Busch eskü alatt részletesen vallott arról, hogy volt párja mesélt neki titkos küldetéseiről, amelyeket a kormány megbízásából teljesített, emellett pedig többször is látogatást tett a CIA „Farmnak” nevezett főhadiszállásán. Állítása szerint a nő szemrebbenés nélkül bevallotta neki, hogy „pályafutása során” többek között drogbárókat is ölt, emellett pedig az ő emberei voltak azok, akik elfogták Saddam Husseint, a rajtaütésnél ráadásul Driscoll maga is jelen volt.

Az eredeti tervek szerint a Kent megyei családjogi bíróság a múlt héten már döntést hozott volna a távoltartási végzés ügyében, az ügyvédek kérésére azonban ezt elhalasztották. Arról pedig, hogy Busch ellen vádat emelnek-e az állítólagos bántalmazás miatt, szintén a későbbiekben határoz a delaware-i ügyészség.

Az e-mail abból a szempontból is fontos szerepet játszhat a történet további alakulásában, hogy ez az első olyan írásos dokumentum, amelyben Driscoll maga ismeri el, hogy titkos kormányzati megbízásokat teljesített.

„Azok az emberek, akiket ismerek és akikkel együtt dolgoztam New York City és Washington DC között már számos magas körökben forgó személy jó hírnevét megmentették olyan ügyeket illetően, mint tudatmódosító szerek használata melletti gépjárművezetés, ilyen befolyásoltság alatt történt, halálos áldozattal járó autóbaleset okozása, szexbotrányok, korrupció, drogok, prostitúció stb. Ez [a Stewart-ügy] nem az a helyzet, amit egy házon belüli PR csapat el tud intézni, ide 10-15, különböző hátterű és tudású ember kell, akik közösen dolgoznak ki egy háborús stratégiát. A szörny kiszabadult és Önöknek rövid idejük van arra, hogy visszatereljék a karámba. Akkora erővel támadjanak, mintha az életük múlna rajta. Semmi sem használ jobban, mint a visszavágás.”

Driscoll javaslata szerint annak érdekében, hogy segítsék versenyzőjüket, egyben a csapat társtulajdonosát, az Stewart-Haas Racingnek a NASCAR legnagyobb neveit kell maga mellé állítania, hogy nyilvánosan hívják fel a figyelmet arra, milyen veszélyeket rejt, ha valaki gyalogosan a pályán tartózkodik futam közben. A nő állítása szerint ezt az ötletet maga Roger Penske vetette fel neki.

Levelében Driscoll egy stratégiát is felvázol arra, hogy miként tudnák felhasználni Richard Petty 1965-ben történt esetét, amikor a későbbi hétszeres NASCAR bajnok egy drag versenyen halálra gázolt egy gyereket.

„Amikor Tony Michaganbe megy [a tragédia utáni első NASCAR Cup verseny helyszíne], a médiának meg kell állítania a Királyt (Richard Petty beceneve) és emlékeztetniük kell arra, hogy 1965-ben, egy drag balesetben meghalt miatta egy nyolcéves kisfiú. A Királyt anyagi értelemben a NASCAR tartja fenn. Nyomás alá kell helyezni, hogy az arcát adva ehhez az egészhez nyújtson nekünk segítséget. Minden, amit tennie kell, hogy arról beszél, az a múltbéli dolog annyira szörnyű volt még számára is, hogy máig kísérti – mindezt tegye nagyon emocionálisan és aztán sétáljon el. Égető szükség van a szimpátiafaktor megteremtésére, hogy szemléltessük, Tony min megy most keresztül. Az lenne a legjobb, ha Petty-t még a csütörtöki temetés [Ward-é] előtt megszereznénk.”

A szóban forgó e-mailben Driscoll azzal sürgeti a Stewart-Haas Racinget, hogy minél hamarabb kezdjék el bevenni a médiát, különben – idézi a ‘Kickin’ The Tires’ – „egy síró anyával lesznek tele a címlapok és tévés híradások, ha csak várunk és nem csinálunk semmit.”

Driscoll szerint az SHR-nek útját kell állnia a legjelentősebb, NASCAR-ral foglalkozó újságíróknak mint amilyen a USA Today-nek publikáló Jeff Gluck.

„Át kell vennünk az irányítást és nem szabad engednünk, hogy a világ Jeff Gluck-jei a Dan Patrick show-ban [USA-ban rendkívül népszerű sport talk-show] kössenek ki.”

A ‘Kickin’ The Tires’ korábban már többször is foglalkozott Driscoll rejtélyes múltjának felderítésével, a nő azonban válaszként perrel fenyegette az oldalt.

„Önök az egyik ok arra, amiért a nők nem akarnak előtérbe kerülni” – írta Driscoll a ‘Kickin’ The Tires’-nek szóló, legutóbbi levelében, amelyet maga az oldal tett közzé. „Jó embereket akarnak tönkretenni és az áldozatokat büntetni. Önök hívják magukat újságíróknak, azonban a valódi újságírók először utánanéznek a szituációnak és csak azt követően írják meg a teljes sztorit. Maguk nem jobbak, mint a TMZ, sőt, valójában sokkal rosszabbak annál. Szeretném az Önök életét a világ mikroszkópja alá tenni, mélyre ásni a mocsokig, aztán azt kiragadva a kontextusából közszemlére tenni, hogy ezzel a lehető legrosszabb képet mutassam magukról – csak a rosszra fókuszálva. Innentől kezdve a jogászaimon van a sor.”

 

 

Kapcsolódó posztok:

Volt barátnője bántalmazással vádolja Kurt Busch-t

Exe szerint Kurt Busch mentálisan instabil

Kongresszusi képviselő követeli Kurt Busch eltiltását

Máris eldurvulni látszik Kurt Busch bírósági ügye

Kurt Busch sorsa az ügyészség kezében van

Busch: Patricia már drogbárókat is ölt

Folytatódik a NASCAR sztár és az orgyilkos abszurd csatája

Az exbarátnő szerint Busch sürgős pszichiátriai segítségre szorul

A NASCAR bajnok excsaja fogta el Saddam Husseint?