Gabby Chaves-zel vág neki a 2015-ös szezonnak a BHA


Ahogyan az várható volt, a 2014-es Indy Lights bajnok lesz a Bryan Herta Autosport versenyzője a 2015-ös szezonban.

 

Herta már régebb óta nyomon követi Chaves pályafutását, a döntés, miszerint idén ő terelgetheti a csapat 98-as számú Dallara-Hondáját, azonban csak a decemberi, sebringi tesztet követően kezdett körvonalazódni.

„A sebessége és a visszajelzései nagyon meggyőzőek voltak” – mondta a csapattulajdonos. „Gabbynak megvan a képesség és gondolkodásmódja ahhoz, hogy valóban betörjön az IndyCarba. Nem látok indokot arra, hogy miért ne lehetne komoly esélyese a Sunoco Év Újonca címnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az Indy Lights legjobb versenyzői nagyszerűen adaptálódtak az IndyCarhoz. Meg volt a lehetőségünk az elmúlt években arra, hogy újoncokkal dolgozhassunk és hisszük, nagyszerű környezetet biztosítunk ahhoz, hogy támogassuk a fejlődésüket és ezáltal sikereket érjenek el.”

A BHA a 2014-es szezonban szintén egyautós csapatként vett részt az IndyCar küzdelmeiben az elsőéves Jack Hawksworth-szel, aki öt alkalommal végzett a legjobb tízben, Houstonban pedig a dobogóra is felállhatott. Az angol pilóta az idei évtől már az AJ Foyt Racing színeiben folytatja tovább Takuma Sato csapattársaként.

„Nagyon izgatott vagyok és megtisztelve érzem magam, hogy én lehetek a következő kolumbiai versenyzője az IndyCarnak” – lelkendezett Chaves. „A mi országunknak nagy történelme van a sportban, különösen az Indianapolis 500-on olyan versenyzők által, mint Roberto Guerrero, Juan Pablo Montoya és Carlos Munoz. Alig várom, hogy én is megírhassam a saját történelmem itt.”

A pletykák szerint a Bryan Herta Autosport üléséért nagy esélyekkel indult az időközben a CFH Racing részidős pilótájává szerződött Luca Filippi is. Hiába állt azonban az olasz versenyző mögött a Honda is, végül nem sikerült a teljes évados szerződéhez szükséges szponzorációs csomagot összehozni.

A BHA az utóbbi időszakban komoly anyagi gondokkal küszködött, amit csak tetézett, hogy 2014-es támogatójuk, az Integrity Energee Drink nem teljesítette a szerződésben foglalt kötelezettségeit és a vállalt kétmillió dollár helyett csak 470.000 dollárt utalt át a csapat számlájára.

A legutóbbi hírek szerint az ügy a bíróságon van.

A BHA 2015-ös partnereinek bemutatása az elkövetkezendő hetekben várható.

 

  

kép: Andersen Promotions