Luca Filippi aláírt a CFH Racinghez

Luca Filippi aláírt a CFH Racinghez

Emberemlékezet óta nem került sor épkézláb, versenyzővel kapcsolatos bejelentésre IndyCar körökben. Most azonban a CFH Racingnek köszönhetően véget ért ez a negatív előjelű időszak.

Az Ed Carpenter Racing és a Sarah Fisher Hartman Racing egyesüléséből létrejött csapat hivatalos tájékoztatása szerint az olasz Luca Filippi lesz a tavalyi évtől már kizárólagosan csak oválokra specializálódott Carpenter váltótársa a széria road/street futamain.

A #20-as számú, Fuzzy’s Ultra Premium Vodka által szponzorált versenygépet az elmúlt szezonban az idei évtől már teljes szezonos WEC pilótává avanzsált Mike Conway terelgette a jobbkanyarokat is tartalmazó pályákon, olyan sikerrel, hogy Long Beach-en és Torontóban is elsőként látta meg a kockás zászlót.

„Láttuk mindazt a potenciált, amit Luca mutatott az elmúlt két szezon alatt limitált számú versenyei során, és úgy érezzük, általa lehetővé válik, hogy továbbra is versenyben legyünk a győzelmekért” – nyilatkozta optimistán Carpenter. „Alig várjuk, hogy a szezon megkezdődjön, és tovább dolgozhassunk a célunkért, azaz, hogy megnyerjük az autók [nem az egyéni, hanem a nevezésekért adott egységek] bajnoki pontversenyét.”

A GP2 sorozat 2011-es ezüstérmese sokáig komoly eséllyel pályázott a Bryan Herta Autosport teljes szezonos ülésére, azonban a gárda végül mégsem neki szavazott bizalmat.

Ha hihetünk a pletykáknak, a BHA autóját a 2014-es Indy Lights bajnok Gabby Chaves vezetheti majd az idei, lerövidült szezonban.

Filippi 2013-ban debütált az IndyCarban, ahol a Barracuda Racingtől [ma Bryan Herta Autosport] szezon közben kirúgot Alex Tagliani autóját vette át négy futam erejéig. Legjobb eredménye egy tizedik hely volt a houstoni duplaforduló szombati futamán. A következő évben már a Rahal Letterman Racing gépével rajtolhatott el szintén négy versenyen, az egyéni legjobbja azonban ezúttal már csak egy tizenötödik pozíció volt, ezúttal is Houstonban. Üröm az örömben viszont, hogy ezen a pályán IndyCar karrierje során először tudott bejutni a kvalifikáció utolsó szegmensébe, a Fast Sixbe.

A CFH Racing korábban úgy nyilatkozott, hogy hosszú listát vezetnek a potenciális jelöltjeikről, a legnagyobb esélyesként azonban azt a JR Hildebrandot tartották, aki tavaly októberben már tesztelt is a gárda színeiben. Arról egyelőre nincs hír, hogy a fiatal amerikai továbbra is kapcsolatban áll-e a gárdával és tervben van-e egy esetleges Indianapolis 500 indulás, vagy más áll a háttérben.

Filippi, valamint a csapat teljes szezonos versenyzője, Josef Newgarden leghamarabb február 3-4-én, a Sebring International Raceway-en megrendezésre kerülő teszten gördül majd pályára.