Folytatódik a NASCAR sztár és az orgyilkos abszurd csatája – FRISSÍTVE


A keddi napon folytatódott a Kurt Busch nevével fémjelzett jogi show a Kent megyei családjogi bíróságon.

Ha műfaji besorolást kellene adni a volt élettársa, Patricia Driscoll által bántalmazással vádolt NASCAR sztár ügyének, akkor a tragikomédia illene rá a leginkább. Bár az még nem dőlt el, hogy az ügyészség vádat emel-e az amerikai versenyző ellen, az exbarátnő által benyújtott távoltartási végzés ügyében viszont javában zajlik a meghallgatás-sorozat. Nem is akárhogyan.

Mint tudjuk, a 37 éves Driscoll szentül állítja, hogy Busch tavaly szeptemberben fizikálisan bántalmazta a Dover International Speedway-en. A hölgy szerint volt párja mentálisan instabil, alkoholista és a szuicid megnyilvánulások sem idegenek a részéről, mindezek következtében pedig komolyan aggódik a saját biztonsága miatt. Ezzel szemben Busch álláspontja az, hogy egykori menyasszonya képtelen feldolgozni a szakításuk tényét, vádjai pedig pusztán kicsinyes bosszújának részei. A 2014-es Indianapolis 500 legjobb újonca már a decemberi meghallgatások során is pedzegette, hogy Driscoll nem éppen az az ártatlan virágszál, aminek első ránézésre tűnik, mostanra pedig kiderült, hogy korábban Busch nem csak költői túlzással nevezte „orgyilkosnak” a nőt.

A hétfői napon a rendőrségi híreket nemrég szintén megjárt Tony Stewart társtulajdonában lévő Stewart-Haas Racing versenyzője továbbra is, hajthatatlanul azt vallotta, hogy Driscoll igenis ölt már embert, beleértve drogbárókat is, küldetései pedig gyakorta olyan helyekre szólították, mint Közép- és Dél-Amerika, valamint Afrika. És, hogy mindezt mire alapozza? Hát arra, hogy állítása szerint a nő maga dicsekedett el mindezzel. Busch elmondta, hogy eleinte nem hitt exének, azonban gyorsan megváltoztatta álláspontját, miután Driscoll fényképeket mutatott neki, amelyeken fejbe lőtt emberek láthatóak, és ezen tettekért a saját felelősségét is elismerte. A 2004-es NASCAR Cup bajnok szerint a tapasztalt lövész és harcművész hírében álló, katonai körökben rendkívül nagy presztízzsel bíró nő bármelyik pillanatban felül tudna kerekedni rajta, ha tettlegességre kerülne sor.

Busch ismételten kihangsúlyozta, Driscoll számos alkalommal mesélt arról is, hogy Jessica Chastain karakterét a Zero Dark Thirty című filmben róla, valamint más, a kémelhárításnál és a hadseregenél szolgálatot teljesítő, női zsoldosokról mintázták.

Az első – és második, harmadik, negyedik – hallásra is bizarrnak tűnő vádak természetesen a meghallgatás-sorozat második napjának is egyik lényeges pontját képezték.

„A külső szemlélők mondhatják azt, hogy őrült vagyok, de én belülről éltem meg mindezt” – mondta Busch kedden, a tanúk padján, majd néhány konkrét példát is megemlített arról, amikor volt párja – valószínűsíthetően – küldetést teljesített.

„Minden januárban érvényesítenie kellett a fegyverét” – mondta eskü alatt Busch. „Véletlenszerű kirándulásokat tett a Farmra, ami a CIA főhadiszállása. Számos olyan alkalom volt, hogy ütésekkel, zúzódásokkal, karcolásokkal a testén jött vissza. Egyszer El Pasóba, Texasba mentünk, ahol a családja él. Miután együtt vacsoráztunk az anyjával és az apjával, én a hotelszobában maradtam, ő viszont az éjjel terepszínű felszerelésben és bakancsban elment, majd amikor visszatért már egy ballonkabátot és hálóinget viselt, ami vérrel és más maradványokkal volt borítva.”

kj8.jpeg

Driscoll őrültségnek nevezte volt élettársa kijelentéseit. A nő egy keddi interjújában elmondta, hogy hosszú időn keresztül dolgozott egy filmforgatókönyvön, amelyet Busch is többször elolvasott, a vádakat pedig ennek a történetéből merítette.

„Ezek az állítások arról, hogy képzett gyilkos, zsoldos lennék őrültségek és minden alapot nélkülöznek. Kísérletek arra, hogy a hitelességem csorbát szenvedjen. Még maga Rusty Hardin sem hiszi ezt el. Mindenesetre érdekesnek találom, hogy néhány furcsa kijelentés egyenesen egy filmforgatókönyvből származik, amelyen nyolc éven át dolgoztam.”

Busch állításait azonban több tanú is alátámasztotta, beleértve a pár egykori asszisztensét, Michael Doncheffet is. A férfi decemberi vallomásában elmondta, Driscoll többször fogalmazott úgy, hogy „térdre kényszerített külföldi kormányokat” és „Washington az ő kezében van”.

Hétfőn már meghallgatták a NASCAR-ral együttműködésben álló Motor Racing Outreach nevű, vallási szervezet egyik lelkészét, Nick Terry-t, aki szerint Driscoll a kérdéses éjszakán egy teljesen más történettel állt elő, mint amit később a rendőrségi feljelentésében állított. A nő akkor nem tett említést arról, hogy – ahogyan a rendőrségi feljelentésében szerepel –  Busch a fejét többször is, szándékosan a falnak ütötte volna, „csak” fojtogatásról esett szó, azonban sem Terry sem pedig annak felesége nem látott erre utaló jeleket Driscoll nyakán.

A keddi napon a szintén NASCAR kötődésű lelkész, a vallási témájú zenét játszó Richard Sniffen is tanúskodott. Sniffen elmondása szerint Driscoll azon az éjjelen felhívta őt telefonon a motorhome-ban történtek kapcsán, neki azonban a nő már arról számolt be, hogy erősen beverte a fejét, amikor Busch a falnak szorította. Sniffen szerint Driscoll hangja megváltozott, amikor az incidensről beszélt, majd nyíltan kijelentette, hogy tönkre fogja tenni a férfit.

Patricia Driscoll egy sebesült veteránok megsegítésére létrehozott alapítvány vezetője, emellett egy – többek között – a hírszerzés számára biztonságtechnikai és megfigyelő rendszereket biztosító cégnek is a vezérigazgatója. Édesapja az amerikai vám- és határőrség tagjaként harcolt a drogcsempészet ellen, ezen kívül pedig a légierőnél is szolgálatot teljesített. Az anyai nagyapja második világháborús veterán volt, de egyes források szerint a hadsereg, majd a későbbiekben a központi hírszerzés számára is kémkedett.

„Rengeteg küldetést teljesített a világ minden táján és sokszor, minden előjel nélkül eltűnt” – nyilatkozta nagyapjáról Driscoll egy korábbi interjújában. „Igazán rendes ember volt, mindig tudott érdekes történeteket mesélni. Ebben nőttem fel, és nagyon érdekelt ez a világ, úgyhogy elindítottam a saját cégemet, amely rengeteg esetben megoldást nyújtott a kormánynak, de erről bővebben nem beszélhetek.”

A távoltartási végzés ügyében néhány héten belül születik döntés, az pedig, hogy az ügyészség vádat emel-e Busch ellen szintén ebben az intervallumban derül ki.

Innentől már csak két kérdés maradt: Busch-nak elment az esze, vagy, nos, teljesen elment az esze?
Ha ugyanis valótlant állít, akkor az, hogy nem tud különbséget tenni a fikció és a valóság között, finoman szólva sem vet jó fényt az elmeállapotára nézve. Bár ennek némiképp ellentmond, hogy több tanú is megerősítette a szavait.

Abban az esetben azonban, ha – tegyük fel – teljesen igaz amit mond, sokkal többet is kockáztathat, mint a karrierje, hiszen nem éppen életbiztosítás egy, a legmagasabb körök megbízásából a piszkos munkát elvégző emberről a világ nyilvánossága előtt lerántani a leplet.
Itt viszont egy újabb kérdés merülhet fel: egy valódi, magasan képzett, nemzetközi zsoldos/bérgyilkos miért beszélne titkos életéről nyíltan, több embernek is? A legtöbb ilyen személy élete végéig, akár a saját családja előtt sem fedi fel magát, hogy a lebukás minimális kockázatát is elkerülje. Driscoll pedig nem buta nő, szinte a hadseregben nőtt fel, nem sodorná magát potenciális veszélybe pusztán dicsekvések miatt. Valami itt nagyon nem kerek.

 

Tiszta Hollywood.

 

  

képek: NASCAR

 

 

Kapcsolódó posztok:

Volt barátnője bántalmazással vádolja Kurt Busch-t

Exe szerint Kurt Busch mentálisan instabil

Kongresszusi képviselő követeli Kurt Busch eltiltását

Máris eldurvulni látszik Kurt Busch bírósági ügye

Kurt Busch sorsa az ügyészség kezében van

Busch: Patricia már drogbárókat is ölt

Az exbarátnő szerint Busch sürgős pszichiátriai segítségre szorul