Busch: Patricia már drogbárókat is ölt


Január 12-én, hétfőn folytatódott Kurt Busch meghallgatása a Kent megyei családjogi bíróságon, volt élettársa, Patricia Driscoll tavaly benyújtott távoltartási végzésért való kérelmének ügyében.

Ahogyan arról már ezen blogon szó esett, a 2004-es NASCAR Cup bajnokot, egyben a 2014-es Indianapolis 500 legjobb újoncát azzal vádolja volt párja, hogy szeptember végén, a NASCAR doveri versenyhétvégéjén fizikálisan és verbálisan is bántalmazta.

A vádak szerint a mentálisan instabil, alkoholproblémákkal küzdő Busch háromszor is a motorhome-jának falához ütötte Driscoll fejét.

A 37 éves nő ezután a legközelebbi lakókocsihoz rohant segítséget kérni, ahol elmondása szerint fényképeket is készítettek sérüléseiről. Feljelentést azonban csak másfél hónappal később tett, elmondása szerint azért, mert attól tartott, hogy az ügy negatívan befolyásolná a volt férjével – aki a kezdetektől fogva nem nézte jó szemmel Driscoll Busch-sal való kapcsolatát – szembeni, közös fiuk, Houston felügyeleti jogáért jelenleg is zajló jogi csatát.

A doveri rendőrség az elmúlt héten jelentette be hivatalosan a vizsgálat lezárását, a folytatás pedig az ügyészség kezében van, ahol hamarosan eldöntik, hogy a bizonyítékok alapján vádat emelnek-e Busch ellen.

A nyomozóhatóság a családon belüli erőszak okán még nem mondta ki a végső szót, a Driscoll által kérvényezett távoltartási végzés indokoltságának eldöntése ügyében azonban már a harmadik meghallgatásra került sor az elmúlt hétfőn.

A nap során Busch ügyvédje, Rusty Hardin számos tanút vonultatott fel, hogy megkérdőjelezze Driscoll szavahihetőségét. Ezen személyek közül kiemelkedő szerepet kapott a NASCAR-ral szoros kapcsolatban álló Motor Racing Outreach nevű vallási szervezet lelkésze, Nick Terry.

Az Associated Press tudósítása szerint a lelkész állította, a kérdéses éjszakán Driscoll nem tett említést arról, hogy Busch megütötte volna.

Terry elmondta, az ominózus éjjelen Driscoll sírva jelent meg a lakóbuszában és csak annyit mondott, hogy Busch a nyakánál fogva megragadta, majd a falnak szorította. Azt, hogy – mint később a rendőrségi feljelentésében szerepelt – a fejét háromszor is, nagy erővel a falnak ütötte volna, a nő egy szóval sem említette. Ezután Driscoll megkérte a lelkészt és annak feleségét, hogy nézzék meg, vannak-e a nyakán piros foltok, vagy egyéb nyomok, de Terry szerint semmi nem látszódott.

A lelkész vallomásában kihangsúlyozta, hogy először elutasította Busch ügyvédjének arra irányuló kérését, hogy kj5.jpegtanúskodjon, mivel nem akart egyik fél pártjára sem állni az ügyben.

Terry véleménye azután változott meg, hogy látta Driscoll korábbi vallomásának kivonatát, amelyben a nő azt állította, hogy Busch jogi képviselője fenyegetéssel és vesztegetéssel próbálta őt rávenni arra, hogy az ügyfele mellett tanúskodjon. A lelkész állította, hogy sem Busch ügyvédje, Rusty Hardin, sem pedig más nem próbálta megvesztegetni, vagy egyéb módon vallomásra bírni.

Busch-ék továbbra is tagadják Driscoll minden egyes vádját és állítják, mindez csak egy elhagyott nő bosszúja, akinek szándéka, hogy tönkretegye volt partnere karrierjét. Hardin szerint Driscoll folyamatosan hazudozik, manipulálja az embereket és úgy fabrikálja a dolgokat, hogy azok az ő igényeihez idomuljanak.

Bár a versenyzőnek korábban már voltak dühkezelési problémái, amelyek miatt terápiára is járt, Busch személyi
asszisztense, Kristy Cloutier mégis úgy véli, főnöke képtelen lenne más embernek szándékosan ártani.

„Kurt nem tenne ilyet” – mondta az asszisztens. „Ez nem ő.”

A Hardin által tanúskodni hívott Cloutier úgy jellemezte a Busch és Driscoll közötti kapcsolatot, mint egy bábjáték, ahol a férfi volt a báb. A „Törvényenkívüli” becenévre hallgató versenyző NASCAR körökben jól ismert hirtelen vérmérsékletéről és arról, hogy előbb beszél, vagy cselekszik, mintsem gondolkodna, de ennek ellenére Cloutier nem hiszi, hogy bárkit is képes lenne fizikálisan bántalmazni.

Driscoll korábbi vallomásában azt állította, hogy azért utazott a szóban forgó éjszakán marylandi otthonából Doverbe, mivel aggasztó üzeneteket kapott Busch-tól. Az egyik ilyen üzenetben Busch arról írt, hogy a földön fekve sír.

A furcsa sorokat Busch azzal magyarázta, hogy éppen akkor nézte meg a Hét év Tibetben című filmet és a történet láttán úgy érezte, az tükrözi az ő saját életét.

„Egy spirituális film volt” – mondta. „Volt benne néhány könnyfakasztó pillanat”

Busch továbbra is állítja, Driscoll nem kívánt vendég volt azon az éjjelen a motorhome-jában és többször is távozásra kérte a nőt, aki azonban ennek nem tett eleget. A sokadik felszólításra a Busch a nő arcára tette a kezét és ismét elküldte – ez volt az egyetlen fizikai kontaktus, ami kettejük között történt, szó sem volt arról, hogy a fejét ütötte, vagy fojtogatta volna. A NASCAR sztár ügyvédje mindezek alapján megkérdőjelezte, hogy Driscoll milyen jogon kér távoltartási végzést, amikor pontosan ő volt az, aki többszöri kérés ellenére sem volt hajlandó távozni volt élettársa motorhome-jából.

A meghallgatás ekkor kezdett bizarr fordulatot venni. Patricia Driscoll jól ismert katonai körökben, saját alapítványt vezet a veteránok megsegítésére, emellett egy, – többek között – a hírszerzés számára biztonságtechnikai felszereléseket biztosító cég vezérigazgatója.

Számos tanú, beleértve Busch-t is, azt állította, hogy Driscoll – aki gyakorlott lövész és harcművész – többször dicsekedett azzal, hogy ő egy kiképzett orgyilkos, és már ölt embereket, beleértve drogbárókat is. 

Busch eleinte nem hitte el Driscoll gyilkosságokról szóló történeteit, a véleménye azonban gyorsan megváltozott, amikor a nő képeket mutatott neki fejbe lőtt emberekről, elismerve a saját felelősségét.

A férfi azt is elmondta, hogy volt párja számos alkalommal beszélt arról, hogy Jessica Chastain karakterét a Zero Dark Thirty című filmben róla, valamint más, a kémelhárításnál és a hadászatban tevékenykedő nőkről mintázták.

Busch abban is biztos, hogy, ha egy vita a tettlegességig fajult volna, akkor Driscoll játszi könnyedséggel felülkerekedett volna rajta.

„Tudtam, hogy bármelyik pillanatban képes padlóra küldeni” – mondta, majd amikor arról kérdezték, hogy mégis miért, csak annyit válaszolt: „Mert ő egy kőkemény nő.”

A meghallgatás a keddi napon folytatódik.

 

 képek: AP

 

 

Kapcsolódó posztok:

 

Volt barátnője bántalmazással vádolja Kurt Busch-t

Exe szerint Kurt Busch mentálisan instabil

Kongresszusi képviselő követeli Kurt Busch eltiltását

Máris eldurvulni látszik Kurt Busch bírósági ügye

Kurt Busch sorsa az ügyészség kezében van

Folytatódik a NASCAR sztár és az orgyilkos abszurd csatájaAz exbarátnő szerint Busch sürgős pszichiátriai segítségre szorul