Marco Andretti bemutatkozhat a Formula E-ben


Argentínában pályára gördülhet a széria első amerikai versenyzője.

Az Andretti Autosport a mai napon ugyanis hivatalosan bejelentette, hogy a főnök fia, azaz a 27 éves Marco fogja vezetni a csapat 28-as számú autóját az elektromos bajnokságban.

Az Andretti dinasztia harmadik generációs versenyzője ezzel az FIA legújabb szériájának első amerikai állampolgárságú indulója lesz.

„Várom a lehetőséget, hogy egy Formula E autó volánja mögött ülhessek” – nyilatkozta a 2006-os Indianapolis 500 második helyezettje. „Mivel még soha nem vezettem ezt az autót, kicsit ismeretlen szituáció lesz ez számomra, de a csapat tempója elég szilárdnak tűnik egy nagyszerű eredményhez. Kedvelem az ismeretlen helyzeteket, készen állok a feladatra.”

Marco 2006-ban mutatkozott be az IRL/IndyCarban. Az elmúlt kilenc szezon során két győzelmet és négy pole-t szerzett, legjobb bajnokságban elért eredménye pedig egy ötödik hely 2013-ból.

A fiatal versenyző számára nem lesz újdonság, hogy tulajdon édesapja csapatában gördül pályára, pont ellenkezőleg, az lenne a szokatlan, ha nem így lenne, ugyanis nevelőszériás pályafutása java részét, valamint a teljes eddigi IndyCar karrierjét Michael Andretti kezei alatt töltötte el.

Andretti 3.0 csapattársa az Uruguay-ban rajtelsőséggel bemutatkozó, majd műszaki hiba miatt győzelemre esélyes pozícióból kieső Jean-Éric Vergne lesz.

Az FE eddigi három fordulója során az Andretti Autosportnál Vergne, valamint a drogbotrányba keveredett Franck Montagny mellett már megfordult Charle Pic és Matthew Brabham is.

 

kép: Formula E