Máris eldurvulni látszik Kurt Busch bírósági ügye


Ahogyan azt előre borítékolni lehetett, nagyon csúnya irányt kezd venni a Kurt Busch és volt barátnője, Patricia Driscoll közötti jogi párharc.

Mint emlékszünk, a NASCAR Cup 2004-es bajnokát, egyben a 2014-es Indianapolis 500 legjobb újoncát azzal vádolja egykori élettársa, hogy szeptemberben, a Dover International Speedway-en fizikálisan és verbálisan bántalmazta.

Az üggyel kapcsolatos első, kétnapos meghallgatásra december 16-án és 17-én került sor a Delaware állambeli Kent megyében, amelynek során Driscoll nem kevesebbet állított, mint hogy Busch a depressziója mellett komoly alkoholproblémákkal is küszködik.

Driscoll az Egyesült Államokban komoly tiszteletnek örvend a veterán katonák és az ő családjaikért saját alapítványán keresztül végzett munkája révén. Magas rangú tiszteket és befolyásos politikusokat tudhat a támogatói, valamint közeli barátai között, amit jól példáz, hogy a Fehér Házba is többször meghívták már.

A 36 éves nő a rendőrségi feljelentést követően távoltartási végzést kért Busch-sal szemben, mivel attól tartott, hogy a viselkedését tekintve kiszámíthatatlan férfi akár az ő biztonságára is veszélyes lehet. 

Driscoll a hatórás meghallgatás során elmondta, hogy a kérdéses éjszakát megelőző hétvégén, a NASCAR Sprint Cup New Hampshire-i versenyének helyszínén kezdett igazán aggódni Busch lelkiállapota miatt. A futamon az amerikai versenyző a harminchatodik helyen zárt, az eredmény miatt pedig rendkívül dühös volt. 

Driscoll többször is megpróbálta felvenni a kapcsolatot Busch édesanyjával, mivel állítása szerint aggasztotta a férfi egyre mélyülő depressziója, valamint az, hogy gyakran az eszméletlenségig itta magát.

A meghallgatás folyamán kiderült, hogy a pár a múltban többször is csúnyán összeveszett, de végül mindig sikerült kibékülniük. Egészen addig a szeptember végi éjszakáig. Driscoll elmondása szerint aznap több üzenetet is váltott volt élettársával, ezeknek hangvétele alapján pedig jobbnak látta, ha személyesen keresi fel. Az egyik üzenetében Busch például arról írt, hogy éppen a motorhome-ja padlóján fekve zokog és úgy érzi, a világ összeroskad körülötte.

„Nagyon aggódtam” – idézte fel Driscoll az eseményeket. „Kurt nem az a fajta ember, aki a földön fekve sír … Nyilvánvalóan szenvedett.”

A nő, elmondása alapján, az előző házasságból született fiával, Houstonnal azonnal autóba ült, hogy támaszt nyújtson a doveri pályán tartózkodó Busch-nak.

Driscoll maga jutott be a motorhome-ba, miután ismerte annak nyitókódját. Ezt követően szinte azonnal vitatkozni kezdtek Busch-sal, aki saját, Stewart-Haas Racinges kollégáit és több NASCAR versenyzőt is szidalmazott. Rendkívül mérges volt főnökére, egyben csapattársára, Tony Stewartra, annak augusztusi, halálos áldozattal járó sprint car balesete miatt. Emellett másik csapattársát – a később a bajnoki címet megszerző – Kevin Harvick-ot sem kímélte, mivel úgy vélte, ő mindent megkap a gárdán belül, ellentétben vele, akit semmibe sem néznek.

„Úgy tűnt, teljesen elment az esze, mindenféle őrültséggel jött elő … Teljesen kiakadt a csapatára” – mondta Driscoll. Ezután, minden előzetes figyelmeztetés nélkül Busch felugrott, egyik kezével megragadta a nő nyakát, a másikkal pedig az arcát és háromszor, nagy erővel a falnak ütötte volt párja fejét.

Az incidens után Driscoll a fiával együtt elmenekült a helyszínről és egy közeli motorhome-ba rohant, ahol elsősegélyben részesítették, egyúttal pedig fényképfelvételeket készítettek a sérüléseiről. Orvosi segítséget azonban nem vett igénybe, ahogyan a rendőrséget sem értesítette azonnal, mivel állítása szerint félt, hogy az eset negatívan befolyásolja a fia felügyeleti jogáért folyó, volt férjével szembeni harcát. Az exférj ugyanis számtalan alkalommal kérdőjelezte meg a bíróság előtt is, hogy a köztudottan dühkezelési problémákkal küzdő Busch – aki Houstont szinte már a saját fiaként kezelte – milyen hatással lehet a gyerekre.

j47a.jpg

A versenyző jogi képviselője, Rusty Hardin Driscollt egy számító, jéghideg szívű nőnek festette le, akinek eltökélt célja, hogy tönkre tegye Busch-t. Hardin azt is tényként állította, hogy Tony Stewart már említett, halálos áldozattal járó versenybalesetét követően – amikor még fennállt az esély arra, hogy a pilótának bíróság előtt kell felelnie a történtekért – maga Driscoll állt elő azzal a javaslattal, hogy ha szükség van rá, akkor segíthet olyan információkat szerezni, amelyek befeketíthetik az ominózus sprint car futamon mindössze húszévesen elhunyt Kevin Ward Jr.-t.

Kurt Busch a meghallgatás második napján kapott szót és ügyvédjével együtt továbbra is vehemensen tagadták Driscoll vádjait, amelyeket egyértelmű hazugságnak tartanak.

A 36 éves versenyző elmondása szerint azon a szeptember 26-ai éjszakán éppen aludt, amikor a nő a fiával megérkezett a motorhome-ba. Busch ekkor nyomatékosan, többször is arra kérte Driscollt, hogy távozzon, aki azonban erre rá sem hederített. Miután már az ötödik felszólításra sem hagyta el a helyet, Busch állítása szerint a nő arcára tette a kezét, a szemébe nézett és újra távozásra kérte.

Driscoll azonban kitért arra, hogy nem ez az eset volt az első, amelyik tettlegességig fajult kettejük között. Busch már 2012 nyarán kezet emelt rá, de ekkor nem tett feljelentést. Bővebben a részletekről nem ejtett szót, ügyvédje, Mark Dycio azonban annyi hozzátett, hogy az incidens után Busch elrohant a házból és attól rettegett, hogy amikor visszatér, már a rendőrség fogja várni.

Egyik esetnek sem volt Driscollon és Busch-on kívül más szemtanúja.

Rusty Hardin szerint azonban akármi is történt kettejük között azon a szeptember 26-ai éjszakán, egészen biztosan elkerülhető lett volna, ha a nő már akkor távozik egykori párja motorhome-jából, amikor az először kérte erre.

Hardin kiemelte továbbá, hogy Driscoll semmi olyan bizonyítékot nem mutatott be, amely alátámasztotta volna, hogy Busch valaha is bántalmazta fizikálisan.

„Egyetért velem abban hölgyem, hogy önnek nincs szüksége külön védelemre az ügyfelemmel szemben? Egyikük sem akar találkozni a másikkal” – tette fel a kérdés Hardin, mire a nő így válaszolt:

„Nem, nem értek egyet.”

A TMZ nevű bulvároldal – amely elsőként, órákkal a hivatalos sajtóközlemény kiadása előtt hozta le a világsajtóban, hogy Tony Stewart ellen nem indítanak büntetőjogi eljárást Ward Jr. halálának ügyében – információi szerint Busch ügyvédje egy videófelvételt is benyújtott a bíróságon, amely azt bizonyítja, hogy Driscollnak nem volt félnivalója a férfitől. A felvételen, amely a ‘Pocket Commando’ [a poszt nyitóképe ebből származik – a szerk.] címen szerepelt a különböző videómegosztó portálokon, Driscoll lövészet közben látható és egyértelműen kitűnik, hogy a nő hivatásos katonákat megszégyenítő módon kezeli nem csak a pisztolyokat, de a nagyobb lőfegyvereket is. A TMZ szerint Hardin „kiképzett orgyilkosként” hivatkozott Driscollra, aki amellett, hogy bármilyen fegyverrel elbánik, a küzdősportokban is komolyan jártas, tehát egyáltalán nem volt oka arra, hogy féljen Busch-tól.

A doveri rendőrség továbbra is nyomozást folytat az ügyben.

  

 

kép: NASCAR, TMZ

 

 

Kapcsolódó posztok:

Volt barátnője bántalmazással vádolja Kurt Busch-t

Exe szerint Kurt Busch mentálisan instabil

Kongresszusi képviselő követeli Kurt Busch eltiltását

Kurt Busch sorsa az ügyészség kezében van

Busch: Patricia már drogbárókat is ölt

Folytatódik a NASCAR sztár és az orgyilkos abszurd csatája

Az exbarátnő szerint Busch sürgős pszichiátriai segítségre szorul