Újabb tesztlehetőséget kap a 2014-es Indy Lights bajnok

Újabb tesztlehetőséget kap a 2014-es Indy Lights bajnok

Gabby Chaves számára remekül alakult az idei esztendő; négy győzelme és további hét dobogós helyezése révén magabiztosan hódította el az Indy Lights bajnoki címét, az elmúlt hétvégén pedig a bogotai hatórás sportautó versenyen sem elégedett meg kevesebbel, mint a győzelem.

 

„Nagyon örülök, hogy így sikerült lezárnom 2014-et” – nyilatkozta a fiatal pilóta az IndyCar hivatalos oldalán. „A bogotai hatórást az egyik legfontosabb endurance versenynek tartják Dél-Amerikában és megnyerni nem csak az összetettet, de két kategóriát is, egyszerűen hihetetlen. Négy teljes órát vezettem két különböző autóban. Remélhetőleg egy ilyen nagyszerű szezon segít abban, hogy könnyebbé váljon a továbblépés 2015-ben, a Verizon IndyCar Series-be.”

A 21 éves kolumbiai-amerikai versenyző az Indy Lights titulusának révén 750.000 dollár értékű ösztöndíjat kapott, ami a főkategóriában való bemutatkozást hivatott segíteni.

Chaves szeptemberben már pályára vihette a Schmidt Peterson Motorsports Dallara-Hondáját a Homestead-Miami Speedway road vonalvezetésén, december 17-én, a Sebring International Raceway-en pedig újra lehetőséget kap, ezúttal a Bryan Herta Autosporttól. 

A BHA jövő évi felállása még nem tisztázott, miután az IndyCarban 2014-ben bemutatkozott Jack Hawksworth távozott a csapattól és jövőre már az AJ Foyt Racing színeiben folytatja pályafutását.

A Bryan Herta Autosport november elején jelentette be hivatalosan, hogy Jay Howard az ő autójukkal vág neki a 2015-ös Indianapolis 500-nak és ha a szponzorációs háttér is lehetővé teszi, akkor a brit pilóta akár további futamokon is elrajtolhat a csapat színeiben. 

 

 kép: Andersen Promotions