Befellegzett a providence-i IndyCar futamnak


A legfrissebb hírek alapján biztosra vehető, hogy az IndyCar a korábbi tervekkel ellentétben jó ideig nem rendez versenyt Providence utcáin.

A Rhode Island-i futam ötlete még 2012-ben merült fel és egy ideig arról is szó volt, hogy akár már a soron következő szezonban pályára gördülnek az IndyCar autói a város utcáin. Mindez azonban, mondani sem kell, nem valósult meg és most már nagyon úgy tűnik, soha nem is fog.

Az ok, mint sok esetben prózai: politikai játszmák és pénz, pénz, pénz.

Alapvetően minden tőlünk telhetőt megtettünk és végül eltoltuk egy évvel” – nyilatkozta Mark Perrone, az eredetileg a providence-i verseny tető alá hozása kapcsán megalakult New England Grand Prix LLC elnöke. „Rengeteg pénzt és energiát fektettem bele, de tovább léptünk.”

Bár Providence-nek minden jel szerint befellegzett, a New England Grand Prix azonban még megvalósulhat, csak éppen más helyszínen, a legnagyobb eséllyel 2016-ban, Boston utcáin.

A providence-i Gazdaságfejlesztési Hivatal szóvivője, Ann Gooding szerint a város és a verseny szervezői nem tudtak megegyezésre jutni a rendezvény biztonságot, valamint infrastruktúrát – pl. hogy mely útszakaszokat használnának ideiglenes versenypályaként – érintő kérdéseit illetően, ami végül az együttműködés végét jelentette.

A Rhoad Island-i WRPO News szerint azonban a történtek hátterében teljesen más dolog áll, amit úgy hívnak: választások. Providence polgármestere, a kormányzói székért harcba szállt Angel Taveras azonban tagadja, hogy az ő kampánya lenne a felelős az IndyCar verseny meghiúsulásáért.

Mark Perrone leszögezte, nem akar ujjal mutogatni senkire és felelősöket sem fog keresni.

„Végül kiderült, hogy ez az egyik oldal számára sem működőképes” – mondta, majd hozzátette, hogy a versenyhétvége gazdaságélénkítő hatása nagyjából 40-50 millió dollár lett volna a város javára.

Perrone leszögezte, a providence-i IndyCar futam sírja a jelenlegi helyzet ellenére sincs még megásva és reméli, hogy egy napon a város vendégül látja majd a széria mezőnyét.