Volt barátnője bántalmazással vádolja Kurt Busch-t


Az utóbbi időben nincsenek túl jó barátságban a törvénnyel a NASCAR open-wheel vonatkozású versenyzői.

Alig csitultak el a kedélyek Tony Stewart augusztusi, versenytársa halálával végződő gázolási ügyét illetően, máris újabb Sprint Cup pilóta került a média kék fényébe.

Az idei Indianapolis 500-at az Andretti Autosport színeiben a hatodik helyen záró Kurt Busch ellen ugyanis családon belüli erőszak miatt indított vizsgálatot a doveri rendőrség. A 2004-es NASCAR Cup bajnok ellen volt barátnője, Patricia Driscoll tett feljelentést, miután állítása szerint Busch a szeptemberi, Dover International Speedway-en rendezett versenyhétvégén bántalmazta őt a motorhome-ban.

A 36 éves Driscoll arra kérte a bírót, hogy rendeljen el távoltartási végzést Busch-sal szemben, ami arra is kiterjed, hogy a férfi semmilyen módon ne léphessen vele kapcsolatba, valamint kötelezze egy pszichiátriai kivizsgálásra egy, speciálisan ilyen esetekre szakosodott személy által.

A hivatalos dokumentumok szerint Busch a kérdéses, szeptember 26-ai éjszakán rendkívül csalódott volt a doveri verseny kvalifikációján mutatott gyenge szereplése miatt.

„Verbálisan bántalmazta [Driscollt] és azt mondta, hogy bárcsak lenne egy fegyvere, amivel megölhetné magát”– áll a papírokon.

Driscoll szerint Busch először azzal vádolta őt, hogy kémekkel figyelteti amerre csak jár és még a lakóbuszát is bekameráztatta, azután hirtelen felugrott, megragadta a nő arcát, majd a fejét háromszor is nagy erővel a falnak ütötte. Patricia ezután bevallása szerint ellökte magától a férfit, a fürdőszobán keresztül elmenekült, majd egy közeli buszhoz ment, hogy jegelni tudja a fejét és a nyakát. Driscoll szerint az incidens következtében komoly fájdalmai voltak, nehezére esett lélegezni és zúzódások keletkeztek a nyakán.

y58.jpegAz utóbbi időben az Egyesült Államokban számtalan, éles vitát  generált a családon belüli erőszak kérdése, miután több, nagy nevű NFL játékosról is kiderült, hogy otthon eljár a kezük.

A NASCAR sem engedheti meg magának, hogy félvállról vegye az ilyen és ehhez hasonló eseteket, azonban a szervezet elhamarkodottan sem akar nyilatkozni ilyen korai szakaszban.

„A NASCAR tisztában van a Kurt Busch-t érintő vizsgálattal. Felismertük a helyzet súlyosságát és aktív információgyűjtést folytatunk valamennyi fél részéről, beleértve a bűnüldöző szerveket és a Stewart-Haas Racinget. Nem lenne helyénvaló, ha a NASCAR még azelőtt állást foglalna az ügyben, hogy bővebb információk birtokába jutna” – áll a hivatalos sajtóközleményben.

A vádakkal kapcsolatban Busch egyelőre nem szólalt meg, megtette viszont ezt helyette a jogi képviselője, Rusty Hardin, aki egyértelműen hazugságnak minősítette Ms. Driscoll szavait.

„A doveri rendőrkapitányságot tájékoztattuk arról, hogy Mr. Busch teljes mértékben együttműködik a nyomozás során és arra számít, hogy a szituáció kapcsán az igazság bizonyítást nyer. A vádak teljes mértékben egy olyan nő kreálmányai, aki nem hajlandó elfogadni a [Busch-sal való] kapcsolata végét. Mr. Busch vehemensen tagadja az állításokat, minden tekintetben. Jelenleg nem kívánunk további kommentárt fűzni az ügyhöz arra való tekintettel, hogy a dover rendőrség alapos vizsgálatot tudjon végezni minden médiacirkusztól mentesen.”

Kurt Busch idén májusban azzal került a szokásosnál is nagyobb reflektorfénybe, hogy Robby Gordon utolsó kísérletét követően tíz évvel elsőként vállalta be a májusi duplázást, azaz egy nap alatt teljesítette a Sprint Cup Coca-Cola 600-át a Charlotte Motor Speedway-en, valamint az Indianapolis 500-at. Utóbbi pályafutása első IndyCar futama is volt egyben, noha ez egyáltalán nem látszott a pályán nyújtott produkcióján. Az előzetes várakozásokat jelentősen felülmúlva a tizenkettedik helyről indulva a hatodik pozícióban intették le, amivel kiérdemelte a verseny legjobb újoncának járó címet.

A 36 éves pilóta – aki ironikus módon a Tony Stewart társtulajdonában lévő Stewart-Haas Racing versenyzője a NASCAR legmagasabb kategóriájában – nem véletlenül kapta a „törvényenkívüli” becenevet, miután több alkalommal is meggyűlt a baja a NASCAR hivatalos embereivel, versenyzőtársaival, valamint a média képviselőivel is. 2005-ben már meggyűlt a baja a rendőrséggel egy közúti közlekedési kihágás okán, amit követően két futamos eltiltást kapott.

Emlékezetes többek között az a rajongó által rögzített videófelvétel is, amelyen Busch az ESPN egyik riporterét illette nem éppen kedves szavakkal. A jelenetsor természetesen a YouTube-ra is felkerült, rövid idő alatt óriási nézettséget produkálva, a negatív reklámot pedig a NASCAR 50.000 dolláros büntetéssel honorálta. Egy évvel később ismét nem válogatta meg a szavait egy riporterrel szemben, amiért akkor már egy futamos eltiltással kellett szembenéznie. Busch mindezek után sportpszichológus segítségét is igénybe vette annak érdekében, hogy uralkodni tudjon az érzelmein.

A volt barátnő, vagyis Patricia Driscoll egy washingtoni, jogi tanácsadó cégnél dolgozik, emellett pedig egy veterán katonákért létrehozott non-profit alapítvány elnöki posztját is betölti. A harcmezőn megsérült katonákért és azok családjaiért folytatott munkájával komoly tiszteletet és megbecsülést vívott ki magának országos viszonylatban.

Driscoll és Busch 2011-ben, egy jótékonysági vacsorán találkoztak, néhány hónappal később pedig a versenyző hivatalosan is a nő alapítványának szóvivője, egyben nagykövete lett.

Driscoll ügyvédje, Mark Dycio szerint a késlekedésnek az oka abban keresendő, hogy a nő jelenleg is harcban áll volt férjével közös fiuk, Houston felügyeleti jogáért. Emiatt a jogi csapatnak időre volt szüksége ahhoz, hogy még a rendőrségi feljelentés megtétele előtt alaposan átvizsgálják a Busch-sal történtek miként befolyásolhatják a folyamatban lévő procedúrát. Driscoll volt férjét nyíltan zavarja, hogy Busch nem csak mostohafiaként, hanem már-már sajátjaként tekint Houstonra, így bármely állítás, ami magában foglalja a versenyző nevét, negatív hatással lehetett volna Patriciára nézve a felügyeleti jogért folyó csatában.

and.png

A vádak hallatán Busch jó barátja, Marco Andretti is kifejtette véleményét a közösségi oldalon, mondván Driscoll túl sok figyelmet kap, azaz pontosan azt érte el, amit akart. Az Andretti Autosport pilótája egy második tweet-jében kijelentette továbbá, hogy nem támogatja a családon belüli erőszakot, ellenben viszont jól ismeri Patriciát. A 27 éves IndyCar sztár rövidesen törölte a heves vitákat kiváltó bejegyzéseket, az ezekről készült screenshotok azonban már visszavonhatatlanul elárasztották a közösségi médiát. Valaki igazán szólhatna már neki, hogy ami egyszer az internetre felkerül, az ott is marad.

Az első meghallgatásra az üggyel kapcsolatban december 2-án kerül sor.

 

képek: NASCAR

 

  

Kapcsolódó posztok:

 

Exe szerint Kurt Busch mentálisan instabil

Kongresszusi képviselő követeli Kurt Busch eltiltását

Máris eldurvulni látszik Kurt Busch bírósági ügye

Kurt Busch sorsa az ügyészség kezében van

Busch: Patricia már drogbárókat is ölt

Folytatódik a NASCAR sztár és az orgyilkos abszurd csatája

Az exbarátnő szerint Busch sürgős pszichiátriai segítségre szorul