Az NFL-lel promótálnak Andrettiék


Nagyszabású eseménysorozat keretein belül fogja népszerűsíteni az Andretti Sports Marketing a jövő áprilisban esedékes Grand Prix of Louisianát. 

Az április 10-12-e között, a NOLA Motorsports Parkban megrendezésre kerülő IndyCar verseny promóciójának részeként a Michael Andretti nevéhez fűződő cég a hétvégén Louisianába látogat.

Az ASM ugyanis nagyon okosan felmérte, hogy az amerikai footballtól nem csak parázni lehet IndyCar berkekben (lásd. a versenynaptár NFL szezonhoz való igazítása miatti röhejesen korai szezonbefejezés), de annak népszerűsége akár a széria javára is fordítható. Ebből kiindulva a háromnapos program november 8-án, szombaton veszi kezdetét a Louisianai Állami Egyetem (LSU) focicsapatának stadionjában, a Tiger Stadiumban, ahol aznap este az LSU Tigers az ősi rivális Alabama Crimson Tide-dal találkozik.

Andrettiék jóvoltából a rendkívül nagy érdeklődésre számot tartó meccs napjának délutánján a szurkolók számos, IndyCar vonatkozású programmal találkozhatnak: fényképezkedhetnek a showcarral, találkozhatnak Michael Andrettivel ÉÉÉÉÉÉÉSSSS Justin Wilsonnal, valamint akár néhány kört is mehetnek a kétülésessel. Visszatérve egy mondat erejéig Wilsonra: a hórihorgas angol a hivatalos programfüzetben a Dale Coyne Racing pilótájaként van feltüntetve, ami evidens is, hiszen jelenleg még ezen csapat alkalmazásában áll, a jövő év viszont teljes mértékben nyitott számára, ahogyan az Andretti Autosportnál James Hinchcliffe távozását követően üresen maradt 27-es számú Dallara-Honda gazdájának kiléte is. Lehet spekulálni, úgyis erről szól a holtidény.

Vasárnap már az esti főattrakció, a Mercedes-Benz Superdrome-ban rendezendő, a New Orleans Saints és a San Francisco 49ers közötti NFL összecsapásra hangoló program részeként csatlakozik Andrettiékhez a 2014-es Verizon IndyCar Series bajnok Will Power is.

A hétfői napon Power és Andretti a GP of Louisiana otthonába, a NOLA Motorsports Parkba is ellátogat, ahol a média képviselői előtt bejelentik a jegyértékesítések kezdetét, valamint ünnepélyesen átvágják a szalagot a – magánbefektetőktől, valamint állami pénzből származó mintegy 4.5 millió dollárból – teljesen felújított versenypályán.

A rendezvénysorozat teljes bevételét jótékony célokra ajánlják fel.