Kulcsember távozik az Andretti Autosporttól


Végletekig elcsépelt szóhasználattal élve, bombaként robbant a hír, miszerint távozik pozíciójából az Andretti Autosport versenyzésért felelős igazgatója, Kyle Moyer.

 

A szakember, aki több, mint két évtizedig volt lojális a csapathoz, illetve annak elődeihez a soron következő szezontól a Team Penske szolgálataiban folytatja tevékenységét.

„Kyle ideje az Andretti Autosportnál a Team Green időszakunkig vezetető vissza, több, mint húszéves történelemmel” – kommentálta Moyer átigazolását Michael Andretti. „Csalódottak vagyunk amiért elhagyja a csapatot, de mi továbbra is barátként tekintünk rá és sok szerencsét kívánunk neki a jövőre nézve.”

Az Andretti Autosport első embere a RACER-nek úgy nyilatkozott, Moyer távozásával lehetőség nyílik arra, hogy a gárda ismét átvizsgálja, kielemezze a szervezeti felépítését, amely alapján meggyőződhetnek arról, hogy mire van szükség a további növekedés, fejlődés érdekében.

„Az átmeneti időszakban, amely alatt számba vesszük azokat a jelölteket, akik szóba jöhetnek, hogy betöltsék a [Moyer által üresen hagyott] pozíciót, a csapat továbbra is folytatja a munkáját a feladatra rendkívül alkalmas menedzserek és stáb kezei alatt. Versenyképes és sikeres 2015-ös, valamint azon túli szezonokra tekintünk előre.”

A Team Penske a soron következő szezonban, fennállása során először négy autóval rajtol el, miután a 2014-es bajnok Will Power, a háromszoros Indianapolis 500 győztes Helio Castroneves, valamint az 1999-es CART bajnok, egyben a 2000-es Indy 500 legjobbja, a Forma 1-ben és a NASCAR Cupban is futamgyőzelmet szerzett Juan Pablo Montoya mellé csatlakozik a nem kevésbé tehetséges Simon Pagenaud is. Roger Penske semmit sem bíz a véletlenre, ez biztos.