Lelkésznek állt James Hinchcliffe


A kanadai versenyző volt már minden; saját maga által kreált városának önjelölt polgármestere, Danica Patrick férfi megfelelője, stand-up comedy-s és az ő nevéhez fűződik az egyik legtökéletesebb Kimi Räikkönen paródia is. Felszentelt lelkész azonban még nem volt …. egészen mostanáig.

James Hinchcliffe-et ugyanis nem kisebb megtiszteltetés érte, mint hogy szeptember 27-én, Indianapolisban ő adhatta össze két jó barátját, a Chip Ganassi Racing pilóta Charlie Kimballt és annak kedvesét, Kathleen Thompsont.

„Ez olyasmi, amiről évekkel ezelőtt Charlie-val és Kathleen-nel poénkodtunk, amikor meghívtak az eljegyzésüket követő vacsorára” – emlékezett vissza a 27 éves kanadai az IndyCar.com-on. „Azt mondták, ‘Emlékszel, amikor arról viccelődtünk, hogy te adsz majd össze bennünket? Nos, gondolkodtunk ezen és tényleg szeretnénk, ha te csinálnád’. Az én szememben ez a legnagyobb megtiszteltetés, amire valaki felkérhet, szóval elfogadtam.”

jk16.jpeg
Hinchcliffe az esketéshez szükséges engedélyt online szerezte meg egy rövid oktatást követően. A módszer az Egyesült Államokban egyáltalán nem számít különlegesnek, olyannyira, hogy már senki nem lepődik meg azon, ha valódi tiszteletes/anyakönyvvezető helyett egy barát vagy rokon adja össze az ifjú párt.

„Különböző vallási háttérrel bírnak, ezért én azonnal azt mondtam, hogy ha engem kérnek fel, akkor a saját magam módján fogom csinálni, ők pedig erre azt válaszolták, hogy pont ez a lényeg. Semmi megszokottat nem akartak.”

Hinchcliffe komolyan vette a rábízott feladatot és komoly, átfogó kutatást folytatott annak érdekében, hogy megtalálja azt az irányvonalat, amely egyaránt illeszkedik a saját, valamint a házasulandók elképzeléseihez, valamit értékrendjéhez.

„Kettejüket ünnepeltük és remélhetőleg egy hosszú, közös utazás kezdetét” – tette hozzá a háromszoros IndyCar futamgyőztes kanadai.

 

 

Nem Kimball volt az egyetlen versenyző, aki -remélhetőleg – örökre búcsút intett az agglegény létnek, hiszen néhány héttel ezelőtt az elmúlt két szezon során az IndyCar összesen nyolc futamán elrajtolt Luca Filippi is kimondta a boldogító igent párjának, a szintén olasz Elisa Occellinek.

    

 képek: IndyCar, Gannett