Pagenaud több évre kötelezi el magát a Team Penske mellett

Pagenaud több évre kötelezi el magát a Team Penske mellett

Helyi idő szerint hétfőn délelőtt választ kaphattunk az IndyCar jelenlegi holtszezonjának egyik legégetőbb kérdésére, nevezetesen, hogy mely csapatnál folytatja pályafutását Simon Pagenaud.

Nos, megannyi spekulációt követően immár hivatalossá vált, hogy a 30 éves francia a Team Penske kötelékében vág neki a soron következő szezonnak, méghozzá a gárda negyedik pilótájaként. Ez már önmagában véve jelentős fordulat, lévén a Roger Penske tulajdonában lévő csapat még soha nem indított háromnál több, teljes szezonos autót az IndyCarban.

Pagenaud három szezont követően mond búcsút annak a Schmidt Peterson Motorsports-nak, amelynek színeiben összesen négy futamgyőzelmet szerzett az elmúlt két év folyamán, idén pedig matematikailag a szezonzáró, fontanai futamon még a bajnoki címre is esélyes volt.

„Simon Pagenaud egy nagyon tehetséges, összeszedett és elszánt versenyző” – fogalmazott hivatalos sajtóközleményében Roger Penske. „Tudjuk, hogy milyen keményen versenyzett az elmúlt néhány szezon során és nagyon boldogok vagyunk amiatt, hogy 2015-től a Team Penske-nél üdvözölhetjük. Azzal, hogy Simon csatlakozik a fedélzetünkön Willhez [Power], Helióhoz [Castroneves] és Juanhoz [Montoya], úgy érezzük, négy olyan pilótánk lesz, akik bármelyik versenyhétvégén képesek lesznek a győzelemre és jogosan szállnak harcba a bajnoki címért.”

Egyes hírek szerint a Honda mindent megtett annak érdekében, hogy Pagenaud ne nyergeljen át egy, a konkurens motorszállító által ellátott csapathoz, azonban a francia nem tudta visszautasítani a lehetőséget, hogy az amerikai autóversenyzés egyik legpatinásabb alakulatához igazoljon.

„Az esély, hogy a Team Penske-nek vezethetek, olyan, mint egy valóra vált álom” – nyilatkozta Pagenaud, aki több évre szóló szerződést írt alá a 2014-ben, Will Power révén nyolc év hiátus után ismét IndyCar bajnoki címet ünneplő gárdával. „Mindig csodáltam a csapatot, és mindent, amit Roger Penske a sportban elért. Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy a Team Penske részévé válhatok és alig várom, hogy a 2015-ös szezon megkezdődjön.”

A gárda a későbbiekben hozza nyilvánosságra Pagenaud autójának szponzorát, valamint annak számát. Ha jópofák akarnak lenni, akkor bevállalják a 4-est, miután ez illeszkedne a legjobban az 1-es [bajnoki címe révén, dacolva a babonákkal Power bevállalja], 2-es [Montoya] és 3-as [Castroneves] Dallara-Chevrolet flottájukhoz.

UPDATE: Nincs humorérzékük, Pagenaud a 22-es számot kapja

 

 

kép: IndyCar