Pagenaud biztos benne, hogy ismét jól kijön majd Powerrel


Noha a 4-est jelenleg egyetlen autó sem használja az IndyCarban, a Team Penske mégsem csapta le a magas labdát és Simon Pagenaud Dallara-Chevy-je végül a 22-es rajtszámmal gördülhet pályára jövőre.

Power és Pagenaud 2007-ben

Pedig annyira adta magát, hogy a csapat követni fogja a sormintát, miután 2015-ben ők indítják a #1 [a bajnok Will Power nem szívbajos és konkrétan magasról tesz a babonákra], a #2 [Juan Pablo Montoya] és a #3 [Helio Castroeves] számokkal fémjelzett autókat. A Team Penske új szerzeménye mégis a dupla kettessel várhatja a szezonnyitó zöld zászlaját, ami azonban mit sem változtat a tényen, miszerint a Roger Penske vezette gárda prezentálja majd a 2015-ös IndyCar rajtrács talán legerősebb versenyzői felállását.

„Ez határozottan egy újabb lépés a karrierem során” – mondta Pagenaud az új csapata által szervezett telekonferencián. „Egész életemben ezért dolgoztam, szóval tökéletes az időzítés. Három olyan csapattárs, mint Helio, Will és Juan óriási segítség abban, hogy versenyzőként kiteljesedj. Nagyon izgatott vagyok, ez egy hatalmas lehetőség a pályafutásomban.”

A Penske Racing elnöke, Tim Cindric elárulta, hogy jelen pillanatban még nem került pont a Pagenaud által vezetett autó szponzorációjával kapcsolatos kérdések végére, ahogyan a majdani versenymérnök személyét is a későbbiekben hozzák majd nyilvánosságra.

A 2014-es IndyCar szezon első felében az egyik legnagyobb médiafigyelmet a Pagenaud és a végül bajnokká koronázott Power közötti, pályán történt, mondhatni sorozatos konfrontáció kapta. Az egyik legemlékezetesebb momentum talán a Long Beach-i incidensük volt, amelyet követően a sértett francia egyenesen azt nyilatkozta, hogy lezártnak tekinti évtizedes barátságát az ausztrállal.

Pagenaud – aki a Champ Car éra utolsó, 2007-es szezonjában, a Team Australiánál egyszer már csapattársa volt Powernek – azonban nem aggódik és biztos abban, hogy remekül együtt tudnak működni a jövőben a Team Penske égisze alatt.

„Will a bajnok, egy rendkívüli versenyző. Igen, megvoltak a magunk kontaktjai a pályán, de fel kell nőni, mint versenyző. Régóta ismerjük egymást és élveztük a közös munkát akkoriban.”

Egyelőre nincs eldöntve, hogy Pagenaud mikor tesztelheti először a 22-es Penske autót, Cindric szerint azonban erre még az év vége előtt sor fog kerülni.