A tanúk meghallgatásával folytatódik Tony Stewart ügye

A tanúk meghallgatásával folytatódik Tony Stewart ügye

A vádesküdtszék hivatalosan is megkezdte a tanúk meghallgatását az augusztus 9-ei, tragikus végkimenetelű sprint car baleset ügyében.

Mint ismeretes, az Empire Super Sprint sorozat New York állambeli, Canandaigua Motorsports Parkban megrendezésre került futamán a háromszoros NASCAR Cup bajnok Tony Stewart egy versenybalesetet követően halálra gázolta az autóját elhagyó és a pályán vele konfrontálódni próbáló ellenfelét, a húszéves Kevin Ward Jr.-t. 

Az incidenst követő hatósági eljárás közel négy hetet vett igénybe, amelynek során a sprint car versenyzésben jártas személyek bevonásával, valamint törvényszéki szakértők és a bűnügyi labor által feljavított videofelvételek segítségével részletesen rekonstruálták a történteket.

A nyomozás eredményét az Ontario megyei seriffhivatal vezetője, Philip Povero szeptember 11-én adta át a kerületi ügyészségnek. Stewart sorsa innentől Michael Tantillo ügyész kezében volt, aki hat nappal később, az akták alapos áttanulmányozását követően úgy döntött, a vádesküdtszék elé tárja az ügyet.

A huszonhárom tagból álló testület feladata, hogy eldöntse, milyen további, jogi lépéseket szükséges tenni Stewarttal szemben. Bár még a múlt héten Tantillo úgy nyilatkozott, nincs konkrét időtartam meghatározva a vádesküdtszék összeülésére, nem meglepő módon kiemelt prioritással kezelik az ügyet, amit jól példáz, hogy szeptember 23-án, kedden már az első tanúmeghallgatásra is sor került.

A szemtanúként beidézett sprint car versenyző, Chuck Hebing is részt vett a tragikus futamon, a kérdéses pillanatban pedig pontosan Stewart autója előtt haladt, de ő még sikeresen ki tudta kerülni a pályán tartózkodó Ward Jr.-t.

A USA Today megkeresésére Hebing nem reagált abban az értelemben, hogy mi hangzott el a meghallgatás során.

Ha a vádesküdtszék a rendelkezésre álló bizonyítékok és tanúvallomások alapján szükségét látja annak, hogy Stewarttal szemben büntetőeljárást kezdeményezzen, akkor a 43 éves versenyző elleni vád a bűnös hanyagságtól kezdve egészen a gondatlanságból elkövetett emberölésig terjedhet. 

 

 

 

Előzmények:

  

Halálos baleset részesévé vált Tony Stewart

Seriffhivatal: Egyelőre nincs bizonyíték Tony Stewart ellen

Tompa trauma okozta Kevin Ward Jr. halálát

Sparks: Stewart mindent megtett, hogy kikerülje Kevint

Tony Stewart a soron következő versenyt is kihagyja

Bünteti a NASCAR az autóikat elhagyó versenyzőket

Tony Stewart Atlantában tér vissza

Új fejezetéhez érkezett a Stewart-ügy

Kedvezőtlen fordulatot vett Tony Stewart ügye