Vitor Meira is ott lenne a brazil rajtrácson


Az IndyCar brazíliai visszatérésének híre egyöntetűen pozitív fogadtatásra lelt a széria közössége körében, a rajongóktól kezdve egészen a csapattulajdonosokig.

Az amerikai open-wheel szakág csúcskategóriája egy év hiátust követően tér vissza ismét a dél-amerikai országba, azonban 2015. március 8-án már nem Sao Paulo utcáin, hanem a Brazíliavárosban található road-on, az Autodromo Internacional Nelson Piquet-n rajtol majd el a mezőny.

A fővárosban fekvő pálya naptárba való érkezésének hírére először a mostanra szinte az összes négykerekű kategóriát kipróbált Nelson Piquet Jr. hintette el, hogy dolgozik egy esetleges szerződés tető alá hozásán hazája futamára – és az Indy 500-ra -, nem sokkal ezután pedig egy újabb brazil pilóta állt elő azzal, hogy nagyon szeretne egy DW12-t maga alatt tudni március második hétvégéjén.

A 37 éves Vitor Meira az IRL/IndyCar igazi régi bútordarabjának számít. 2002 és 2011 között összesen százharmincegy versenyen vett részt, tizenöt alkalommal állhatott dobogóra és két pole pozíciót szerzett, legjobb bajnokságban elért eredményét, az ötödik helyet pedig 2006-ban, a Panther Racing színeiben produkálta. A brazil pilóta komoly szerepet töltött be az IndyCar 2015-ös visszatérésére irányuló kampányban és eltökélt szándéka, hogy a versenyen ismét magára ölti a tűzálló overált.

„Klassz volt Sao Paulóban versenyezni, az egyik legnagyszerűbb időszak volt, de Brazíliaváros teljesen más” -mondta Meira, aki tősgyökeres fővárosinak számít. „Jó utolsó fejezet lenne, ha indulhatnék ott az apám halála után, érte versenyeznék, az otthonában, ahol felnevelt engem.”

Meira édesapja, Heraldo 2013. májusában hunyt el.

„Amikor kicsi voltam, akartam egy elektromos kisautót és az apám választás elé állított, ez és egy gokart között. Semmit nem tudtam a gokartokról, tehát elvitt engem egy pályára, hogy láthassam miről van szó. Azt mondta, kisautóval akkor mehetek, amikor csak akarok, de gokartozni csak versenypályán lehet. A gokartot választottam. Gyorsabb volt, hangosabb és versenyezhettem a többi gyerek ellen.”

Adna valaki autót Piquet és Meira mellett mondjuk még Raphael Matosnak, Bruno Junqueirának, Rubens Barrichellónak, Antonio Pizzoniának, Mario Moraesnek és az egyenlőség végett Bia Figueiredónak is (nem kívánt törlendő, vagy szabadon kiegészíthető)? Csak a nosztalgia és a fíling kedvéért. A köztudottan nagy hazafias érzelmekkel fűtött brazilok egészen biztosan imádnák. 🙂