Akár négy autót is indíthat az Indy 500-on a CFH Racing


Ahogyan azt már az utóbbi napok hírei alapján előre tudni lehetett, a Sarah Fisher Hartman Racing és az Ed Carpenter Racing összefogásából létrejött CFH Racing (de sok racing egy mondaton belül) Chevrolet erőforrással és aerokitekkel vág neki a 2015-ös IndyCar szezonnak.

A hivatalos bejelentésre végül szeptember 17-én, szerdán került sor, a sajtótájékozatón pedig természetesen a csapat mindhárom társtulajdonosa – Sarah Fisher, Ed Carpenter és Wink Hartman – is tiszteletét tette.

A Chevy-vel való megállapodás mellett a gárda jövő évi programjáról is szó esett. Az eddigi három főkategóriás szezonját Fisherék kötelékében eltöltött Josef Newgarden maradása az egyesült CFH-nél már a fontanai szezonzáró előtt megerősítésre került, a második teljes szezonos autó sorsa azonban még nincs teljes mértékben lefixálva. Annyi bizonyos, hogy a 20-as számú autót idén Mike Conway-jel megosztva vezetett Carpenter 2015-ben is részt szeretne venni a széria oválfutamain, arról azonban még folynak az egyeztetések, hogy a brit pilóta szolgálataira jövőre is számítani lehet-e a road/street jellegű pályákon. A CFH-nél mindenesetre továbbra is Conway szerepel a lista élén és Carpenter elmondása szerint legkésőbb a hónap végéig pontot szeretnének tenni a dolog végére.

A 2014-es Indianapolis 500-on mind Fisherék, mind pedig Carpenterék indítottak plusz egy autót, előbbi Alex Taglianival, utóbbi pedig JR Hildebranddal a volán mögött. A CFH ebből kiindulva nem tartja kizártnak, hogy a jövőre 99. alkalommal megrendezendő legendás versenyen akár négy géppel is képviseltessék magukat és a két full szezonos autójuk mellé további kettő nevezést is benyújtsanak. Ez persze még a jövő zenéje, a csapat azonban biztos abban, hogy minimum három, a nevükkel fémjelzett Dallara-Chevy biztosan nekivág a kvalifikációnak májusban.

A 20-as számú autó szponzoraként továbbra is a Fuzzy’s Ultra Premium Vodkát tisztelhetjük, a megszokott zöld-fehér festéstől tehát nem kell búcsút venni a továbbiakban sem.

A Chevrolet IndyCar projektjéért felelős Chris Berube egyelőre nem kívánt tájékoztatást adni arról, hogy mikor és hol veszi kezdetét az új aerokitek tesztje.

 

 kép: CFH Racing