Egysoros pletykafeszt


Hivatalosan is megkezdődött a holtszezon, jöjjön tehát ennek örömére (örül neki a f***) néhány pletyka az IndyCar világából.

 

– Az Indy Star szerint nem valószínű, hogy a Torontót nagy valószínűséggel helyettesítő Canadian Tire Motorsports Park (Mosport) duplafordulónak adna otthont jövőre. A USCC mezőnye július második hétvégéjén látogat a pályára és előfordulhat, hogy az IndyCar melléjük társul majd.

 

– A Circuit of the Americast sokan szeretnék látni a széria naptárában. A jó hír, hogy az austini pályának van is némi esélye, de jelen állás szerint erre leghamarabb csak 2016-ban kerülhet sor. 

 

– Simon Pagenaud a pletykák szerint több éves szerződést ír alá Andrettiékkel. Erre a kérdésre hamarosan hivatalosan is választ kapunk, hiszen a francia néhány nappal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy két héten belül nyilvánosságra hozza a jövőjével kapcsolatos részleteket.

 

– A UFD marad az IndyCarban, már ha hinni lehet a Twitterüknek.

 

– Az egymillió dolláros kérdés pedig, hogy mi lesz James Hinchcliffe-fel. Ötautós flottával támadnak Andrettiék, vagy a kanadai távozik? És ha igen, hová?

 

– Conor Daly végleg vissza szeretne térni az Államokba, állítása szerint ráadásul több jelenlegi GP2 pilóta is nyitott egy esetleges IndyCarba történő átigazolás iránt.

 

– Az egyik ilyen versenyző Daniel Abt, aki Daly invitálására Fontanába is ellátogatott. A 21 éves német komolyan érdeklődik az amerikai karrier lehetősége iránt, de saját elmondása szerint a végső döntését arról, hogy maga mögött hagyja-e Európát csak azt követően hozza meg, hogy a lehető legtöbb információ birtokban minden apró részletet mérlegelt, pro és kontra. Abt azt megelőzően, hogy Daly beszélt neki róla, szinte semmit nem tudott az IndyCarról, most is csak azért kezdett el érdeklődni iránta, mert látja, hogy semmi esélye az F1-re. A kissé nagyarcú fiatalember a RACER-nek elmondta, hogy Carlos Munoz a Formula 3-ban csapattársa volt és állítása szerint egyforma képességekkel bírnak, így neki is lehet esélye a jó eredményre.

Személyes megjegyzés: nem tudom, akarom-e látni a mezőnyben Herr Abtot, bár az némi pozitívum, hogy számtalan európai kollégájával ellentétben az oválok kérdését legalább jól kezeli:

„Az oválversenyzés sokkal könnyebbnek tűnik kívülről nézve, de valójában jóval többről van szó. Soha nem csináltam még ilyet, és ha az IndyCarba lépnék tovább, akkor valószínűleg ez lenne a legnagyobb kihívás számomra.”

 

– Az Auto Club Speedway elnöke, Gillian Zucker az Indy Star szerint júniusra tenné át az elmúlt három évben szezonzáróként funkcionált fontanai futamot.

 

– Még mindig Fontana, hátha valaki lemaradt róla: MAVTV 2015-ben és 2016-ban is marad a verseny főszponzora.

 

 

kép: IndyCar