Houston hivatalosan is kikerül az IndyCar naptárából


Negatív hírrel vette kezdetét az IndyCar szezonzárójának hétvégéje a fontanai Auto Club Speedway-en.

A széria ugyanis hivatalosan is megerősítette, hogy a 2015-ös naptárnak biztosan nem lesz része a Grand Prix of Houston. Az 1.7 mérföld hosszú ideiglenes utcai pálya az elmúlt két évben egyaránt duplafordulónak adott otthont, a következő szezonra azonban nem sikerült megfelelő dátumot találni a hétvége számára.

Mark Miles, az IndyCar anyacégének, a Hulman & Co.-nak vezérigazgatója sajtóközleményében azonban fontosnak tartotta kihangsúlyozni, ha a jövőben megfelelő lehetőség adódik, akkor nyitottak arra, hogy visszatérjenek Houstonba, amely várost az üzletember egy rendkívül fontos piacként definiálta.

Houston távozása mellett azonban úgy tűnik Kanada helyzete megoldódni látszik. A 2015-ös Pánamerikai Játékok rendezési jogát Toronto kapta meg, ami egyben azt is maga után vonja, hogy az IndyCarnak le kell mondani az Exhibition Place-ről, amely 1986 óta látja vendégül az amerikai open-wheelt. Toronto városa kérelmezte korábban, hogy a versenyt ütemezzék át június első hétvégéjére, azonban ez az időpont már le volt fixálva a Texas Motor Speedway számára.

Az ideiglenes utcai pálya helyébe minden jel szerint az 1961-ben megnyílt Canadian Tire Motorsport Park (közismertebb, régi nevén Mosport) léphet. A 2.459 mérföld hosszú, tíz kanyarból álló road 1967 és 1978 között látta vendégül az IndyCar mezőnyét, de rendezett itt versenyt még többek között a Formula 1 és a Superbike világbajnokság is. Manapság – a teljesség igénye nélkül – a NASCAR Trucks, a USCC és a NASCAR Canadian Tire Series naptárában szerepel.