Tony Stewart Atlantában tér vissza

A Stewart Haas Racing hivatalosan bejelentette, hogy Tony Stewart részt vesz a NASCAR Sprint Cup e hétvégi, atlantai futamán.

Mint ismeretes, a 43 éves versenyző az Empire Super Sprint sorozat augusztus 9-én, a Canandaigua Motorsport Parkban megrendezett futamán gázolta halálra ellenfelét, Kevin Ward Jr.-t.

A verseny során Ward és Stewart pozícióért harcolt, aminek következtében a húszéves pilóta autója megpördült és a falnak ütközött. Ward kiugrott a járművéből és a sárga zászlós jelzés alatt, a pályán köröző gépek között sétálva próbálta Stewart tudtára adni a sérelmeit, aki azonban már nem tudta elkerülni és elütötte a fiatal versenyzőt. Wardot azonnal a legközelebbi kórházba szállították, azonban az életét már nem sikerült megmenteni.A tragédiát követően Stewart nem ült versenyautóba és nyilvános szereplést sem vállalt. Az elmúlt három Cup futamot ennek megfelelően kihagyta, Watkins Glenben Regan Smith, Michiganben és Bristolban pedig a veterán Jeff Burton helyettesítette a 14-es számú Chevrolet volánja mögött.

A háromszoros NASCAR Cup bajnok visszatérése a versenypályára azonban nem jelenti azt, hogy az ügynek vége. A nyomozás immár három hete tart, amelynek eredményeiről az Ontario megyei seriffhivatal egyelőre nem kíván bővebb tájékoztatást adni. Philip Povero seriff legutóbb csütörtökön nyilatkozott a sajtónak, de leszögezte, hogy semmi új fejleménnyel nem szolgálhat, egyúttal ismét hangsúlyozta, a vizsgálat befejezésére nincs konkrét időtartam megszabva.

A hatóságok már a balesetet követően elmondták, hogy nincs a birtokukban olyan bizonyíték, amely alapján Tony Stewartot bűncselekménnyel vádolhatnák meg, ugyanakkor amíg a nyomozás nincs lezárva, ezt a lehetőséget sem lehet teljes mértékben elvetni. 

A Stewart-Haas Racing közleménye szerint a csapat társtulajdonosi szerepét is ellátó pilóta pénteken, helyi idő szerint délután egy órakor exkluzív sajtótájékoztatót tart.

 

 

 

Előzmények:

 

Halálos baleset részesévé vált Tony Stewart

Seriffhivatal: Egyelőre nincs bizonyíték Tony Stewart ellen

Tompa trauma okozta Kevin Ward Jr. halálát

Sparks: Stewart mindent megtett, hogy kikerülje Kevint

Tony Stewart a soron következő versenyt is kihagyja

 

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy