Tony Stewart Atlantában tér vissza


A Stewart Haas Racing hivatalosan bejelentette, hogy Tony Stewart részt vesz a NASCAR Sprint Cup e hétvégi, atlantai futamán.

Mint ismeretes, a 43 éves versenyző az Empire Super Sprint sorozat augusztus 9-én, a Canandaigua Motorsport Parkban megrendezett futamán gázolta halálra ellenfelét, Kevin Ward Jr.-t.

A verseny során Ward és Stewart pozícióért harcolt, aminek következtében a húszéves pilóta autója megpördült és a falnak ütközött. Ward kiugrott a járművéből és a sárga zászlós jelzés alatt, a pályán köröző gépek között sétálva próbálta Stewart tudtára adni a sérelmeit, aki azonban már nem tudta elkerülni és elütötte a fiatal versenyzőt. Wardot azonnal a legközelebbi kórházba szállították, azonban az életét már nem sikerült megmenteni.

A tragédiát követően Stewart nem ült versenyautóba és nyilvános szereplést sem vállalt. Az elmúlt három Cup futamot ennek megfelelően kihagyta, Watkins Glenben Regan Smith, Michiganben és Bristolban pedig a veterán Jeff Burton helyettesítette a 14-es számú Chevrolet volánja mögött.

A háromszoros NASCAR Cup bajnok visszatérése a versenypályára azonban nem jelenti azt, hogy az ügynek vége. A nyomozás immár három hete tart, amelynek eredményeiről az Ontario megyei seriffhivatal egyelőre nem kíván bővebb tájékoztatást adni. Philip Povero seriff legutóbb csütörtökön nyilatkozott a sajtónak, de leszögezte, hogy semmi új fejleménnyel nem szolgálhat, egyúttal ismét hangsúlyozta, a vizsgálat befejezésére nincs konkrét időtartam megszabva.

A hatóságok már a balesetet követően elmondták, hogy nincs a birtokukban olyan bizonyíték, amely alapján Tony Stewartot bűncselekménnyel vádolhatnák meg, ugyanakkor amíg a nyomozás nincs lezárva, ezt a lehetőséget sem lehet teljes mértékben elvetni. 

A Stewart-Haas Racing közleménye szerint a csapat társtulajdonosi szerepét is ellátó pilóta pénteken, helyi idő szerint délután egy órakor exkluzív sajtótájékoztatót tart.

 

 

 

Előzmények:

 

Halálos baleset részesévé vált Tony Stewart

Seriffhivatal: Egyelőre nincs bizonyíték Tony Stewart ellen

Tompa trauma okozta Kevin Ward Jr. halálát

Sparks: Stewart mindent megtett, hogy kikerülje Kevint

Tony Stewart a soron következő versenyt is kihagyja