Zöld utat kapott a Grand Prix of Louisiana


Immár hivatalosnak tekinthető, hogy az IndyCar jövőre New Orleans-ba látogat.

A Grand Prix of Louisiana versenyhétvégéjére 2015. április 10-12-e között kerül sor a Louisiana állambeli NOLA Motorsports Parkban, a promóteri tisztséget pedig az Andretti Sports Marketing látja el.

A 2.67 mérföld hosszúságú, 13 kanyarból álló pálya szereplésének lehetősége az IndyCar naptárában először idén májusban merült fel, azonban a híreket meglehetősen szkeptikus hangok fogadták. A 2011-ben megnyitott létesítmény ugyanis finoman szólva sem volt abban az állapotban, hogy a szériát fogadja, az infrastruktúrától kezdve a borításon át egészen az alapvető biztonsági követelményekig, szinte minden tekintetben módosításra szorult. A problémákat orvosló munkálatok elől azonban anyagi korlátok gyorsan elhárultak, köszönhetően annak a mintegy 4.5 millió dolláros csomagnak, amely Louisiana államtól, valamint magánbefektetőktől érkezett.

„Látva a pályát és azokat a változásokat, amelyeket végrehajtanak, azt hiszem, nagyszerű lesz ott vezetni” – nyilatkozta az Andretti Autosport versenyzője, James Hinchcliffe, aki a nyár folyamán már több ízben járt a NOLA Motorsports Parkban. „A rajongók számára is remek, mert a nézőtérről a pálya nagy része belátható, ami road-ok esetében ritka.”

A New Orleans-i verseny a Grand Prix of Indianapolist és az Indianapolis 500-at magában foglaló május hónap előtti „erőltetett menet” első állomása is lesz egyben. Áprilisban ugyanis zsinórban három futamot is teljesítenek majd kezdve a NOLA-n (április 12.), majd következik Long Beach (április 19.), végül pedig az előzetes hírek szerint, a hónap utolsó akkordjaként Alabama (április 26.) lesz a mezőny célpontja.

 

Az IndyCar 2015-ös szezonjának eddigi, hivatalosan bejelentett állomásai:

 

  • Március 29. – St. Petersburg
  • Április 12. – New Orleans
  • Április 19. – Long Beach
  • Május 9. – Indianapolis road
  • Május 16-17. – Indy 500 kvali
  • Május 24. – Indy 500
  • Május 30-31. – Detroit
  • Június 6. – Texas