Délután Castroneves volt a leggyorsabb Sonomában


Helio Castroneves délelőtti negyedik helyét követően nem adta alább és a Grand Prix of Sonoma második edzésén már meg sem állt a tabella éléig. 

A néhány órával korábbi körülményekhez képest magasabb hőmérsékleti viszonyok között rendezett gyakorlás során közel egy másodperccel gyengébb idők születtek, amit jól példáz, hogy Castroneves 1:18.6582-es győzes köre délelőtt még csak a tizenegyedik helyre lett volna elegendő.

A Team Penske brazilja mögött a második helyen a Chip Ganassi Racing B-csapatának képviseletében Ryan Briscoe zárt 1:18.6920-al, a képzeletbeli dobogó harmadik helyét pedig az első edzés legjobbja, Ryan Hunter-Reay kaparintotta meg az Andretti Autosport 28-as számú gépével.

A negyedik pozícióban a bajnoki címre matematikailag még esélyes Ganassi-veterán Scott Dixont intették le, míg az összetett pontverseny éllovasa, Will Power legjobb ideje az ötödik helyre volt elegendő.

Az eseménytelen edzés végeredményét tekintve a top tízben 7-3-ra nyert a Chevrolet a Hondával szemben. Bár ezt kiemelni már nem igazán lényeges, tekintve, hogy az amerikaiak behúzták a gyártók idei bajnoki címét és ezzel 2012-es, a szériába történt visszatérésük óta veretlennek számítanak erőforrás-fronton.

  

64asa.jpeg 

képek: IndyCar

 Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy