A Chevrolet 2014-ben is lenyomta a Hondát


Zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg az IndyCar gyártók számára kiírt bajnokságát a Chevrolet. 

Az elmúlt tizenhat verseny során tíz alkalommal látta meg a kockás zászlót elsőként a szériába hat év után, 2012-ben visszatért cég erőforrásaival futó autó, a címet pedig Scott Dixon múlt hétvégi, Milwaukee-ban elért győzelme révén biztosították be.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy a Honda – amely 2006 és 2011 között az IRL/IndyCar kizárólagos motorszállítójaként tevékenykedett – az amerikai open-wheel versenyzés főkategóriájának erőforrás fronton ismételt többszereplőssé válását követően immár harmadszor maradt alul a General Motors kötelékébe tartozó Chevy-vel szemben.

„Büszkék vagyunk az összes csapatunkra és partnereinkre a közreműködésükért és kemény munkájukért, ami a Chevrolet zsinórban harmadik bajnoki címéhez vezetett” – nyilatkozta a cég motorsportokért felelős alelnöke, Jim Campbell.

A Chevrolet visszatérésének évében Ryan Hunter-Reay és az Andretti Autosport révén az IndyCar egyéni bajnoki címét is megszerezte. 2014-ben szintén komoly esélyük van erre, miután Will Power és Helio Castroneves személyében az ő erőforrásaikat használó Team Penske két versenyzője vezeti az összetett pontversenyt.

A Chevrolet összesen tíz autó számára biztosít ebben a szezonban motort: a Penske triója mellett a Chip Ganassi Racing négy, a KV Racing kettő, az Ed Carpenter Racing pedig egy géppel járul hozzá a cég flottájához.