2016-ban jön a Grand Prix of Boston?


Ha csak a polgármesteren múlna, akár már holnap futamot rendezhetne az IndyCar Bostonban.

 

Martin J. Walsh ugyanis céljául tűzte ki, hogy az amerikai open-wheel versenyzés főkategóriáját városa utcáira viszi, méghozzá a lehető leghamarabb.

A Boston Herald értesülései szerint mindezt a politikus olyan komolyan gondolja, hogy júniusban létrehozta a Boston Grand Prix Association névre hallgató szervezetet, valamint felvette a kapcsolatot az IndyCar vezérigazgatójával, Mark Miles-szal is.

„Bostoni srác vagyok és az álmom, hogy egy ilyen eseményt Bostonba hozzak. Ez egy világszínvonalú város” – mondta Walsh, aki biztos abban, hogy Boston is üdvözölne egy újabb nagyszabású sportesemény lebonyolítását.

A verseny potenciális helyszíne még nem került tisztázásra, de a vezetés szerint a pezsgő életéről híres, tengerparti Seaport District utcái lennének a legmegfelelőbbek. A becslések szerint a háromnapos esemény során akár 250.000 nézőt is ki lehetne csábítani.

A rendezvény ügyeiért felelős Boston Grand Prix Association Walsh elmondása szerint maximálisan élvezi a városvezetés támogatását (még szép, ha a polgármester volt az, aki a létrejöttét szorgalmazta – a szerk.) és az üzleti, valamint privát partnerekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bostoni IndyCar futam valósággá váljon.

„Boston városa nevében személyesen szeretnék köszönetet mondani, amiért érdeklődnek az iránt, hogy Bostonba hozzák a Verizon IndyCar Series-t” – idézte a Herald Walsh két hónappal ezelőtti, Mark Miles-nak címzett levelét, amelyből az is kiderült, hogy a város a 2016-os Munka Ünnepének (tradicionálisan szeptember első hétfője) hétvégéjét szemelte ki. „Izgatottak vagyunk a lehetőség miatt, hogy vendégül láthatjuk az IndyCart és hisszük, hogy a Grand Prix kiemelkedő eseménye lehet az IndyCar sorozatnak és Boston városának egyaránt.

Mark Miles egyelőre nem kívánta kommentálni a híreket.