Vicces baleset érte Will Powert


Meggyűlik a baja mostanság a győzelmi ceremóniákkal a Team Penske versenyzőinek.

Június 29-én, a Kentucky Speedway-en rendezett NASCAR Sprint Cup futam győztese, Brad Keselowski vágta el meglehetősen szerencsétlen módon a kezét a Victory Lane-en pezsgőzés közben. A sebet végül négy öltéssel kellett összevarrni és csak a szerencsén múlt, hogy nem kellett kihagynia emiatt a soron következő versenyt.

Ezután alig telt el másfél hónap, máris egy újabb, győzelmi mámorban úszó Team Penske alkalmazott kötött ki az orvosi központban a felhőtlen ünneplés következtében.

A legújabb delikvens nem más volt, mint az IndyCar elmúlt hétvégi, milwaukee-i versenyén elsöprő sikert arató Will Power, akinek a fülei látták kárát a dobogón kitört süteménycsatának.

Igen, annak, süteménycsatának.

A futam helyszínéül szolgáló Milwuakee Mile Wisconsinban található, amely államnak egyik legnagyobb büszkesége – a sajtok mellett – a State Fair Creme Puff, egy édes krémmel töltött sütemény, amely tradicionálisan az éves wisconsini vásár ikonikus kellékének is számít. Miután az egymérföldes ovál az eseménynek otthont adó Wisconsin State Fair Park részét képezi, adja magát, hogy a futam legjobbjainak is szervíroznak az édességből a dobogós ceremónia során.

Ahogyan pedig minden más esetben, amikor nyilvánosan feltűnik a süti, éktelen csata kerekedett, az édes krémből pedig javában jutott Power mindkét fülébe, köszönhetően a második helyen zárt, szintén Penske pilóta Juan Pablo Montoya, valamint a harmadikként leintett Chip Ganassi Racing sztár Tony Kanaan hathatós közreműködésének.

A krém olyan makacsul beszivárgott az ausztrál hallószervébe, hogy annak eltávolításához kénytelen volt szakavatott segítséget kérni a pálya orvosi központjában.

Szerencsére gyorsan megszabadították a nem kívánt, ragacsos édességtől, egyúttal pedig szerzett némi jó pillanatot a jelenlévőknek, különösen a nagy mókamester hírében álló Montoyának és Kanaan-nek.