Hunter-Reay marad Andrettiéknél


Sajtóértesülések szerint sikerült véglegesíteni Ryan Hunter-Reay szerződését, aminek értelmében az amerikai verenyző újabb három évre kötelezi el magát az Andretti Autosport mellett.

A hivatalos bejelentés sem váratott sokáig, amelyre végül a mai napon, magyar idő szerint késő délután került sor Milwaukee-ban.

A 2012-es esztendő IndyCar bajnoka és az idei Indianapolis 500 győztese 2017 végéig hosszabbított az Andretti Autosporttal, amely csapat színeiben 2010 óta versenyez az IndyCarban.

Meg nem erősített információk szerint  Hunter-Reay iránt többen – köztük a Team Penske – is érdeklődtek az elmúlt hónapok folyamán.

Az amerikai versenyző hosszabbításával már csak az a kérdés maradt nyitott, hogy ki lesz a gárda negyedik pilótája jövőre. Marco Andretti és Carlos Munoz érvényes szerződéssel rendelkezik, James Hinchcliffe maradása azonban továbbra sem tekinthető biztosnak. Michael Andretti leszögezte, hogy folyamatosan dolgoznak a kanadai szponzorációs hátterének megteremtésén, egyelőre azonban még minden nyitottnak tekinthető.

Hunter-Reay mellett sikerült megállapodni a DHL-lel is, amelynek értelmében a cég újabb három éven keresztül vállalja az amerikai versenyző által vezetett, 28-as számú autó elsődleges szponzori tisztségét.

Az Andretti Autosport által tartott sajtótájékoztatón kiderült továbbá, hogy a csapat önerőből nem tervezi megvásárolni az Indy Lights új autóját, az IL-15-t, ugyanakkor jelenlegi versenyzőiket sem akarják hátrahagyni,  a folytatáshoz azonban az ő támogatóiknak kell megteremteni az anyagi hátteret a nevelőszériában. Ha pedig Zach Veach meg tudja nyerni a bajnoki címet, akkor jövőre nagy eséllyel összehoznak számára egy részidős IndyCar programot. 

Tervben van továbbá egy ötödik IndyCar gép is, amely kapcsán Andretti elmondta, hogy ennek pilótája nem feltétlenül a csapattal az utóbbi időben megannyit összefüggésbe hozott Simon Pagenaud lesz. Andrettiék számára ezen projekt a legfontosabb, így az eredetileg 2015-re tervezett sportautó-programjukat is bizonytalan időre elhalasztják.

 

 kép: Andretti Autosport