James Hinchcliffe-é az első edzés Milwaukee-ban

James Hinchcliffe-é az első edzés Milwaukee-ban

A wisconsini Milwaukee Mile az évek során összefonódott az Andretti névvel.

Csak hogy néhány fontos tényt kiemeljünk: eddig kilenc alkalommal sikerült nyernie a neves család valamely tagjának az egymérföldes oválon, 1991-ben pedig egy máig rekordnak számító dobogót is összehoztak, miután a CART Miller Genuine Draft 200-ének első három helyén az Andretti dinasztia képviselőit intették le Michael-John-Mario sorrendben.

A harmadik generációs Marco Andretti karrierje egyik mérföldköveként 2008-ban ezen a pályán szerezte meg első IndyCar pole pozícióját az édesapja tulajdonában lévő Andretti Autosport színeiben. És ha már a család: a milwaukee-i verseny promóteri szerepében is őket tisztelhetjük az Andretti Sports Marketing révén.

Az elmúlt kilenc év során öt alkalommal tudta megnyerni a milwaukee-i versenyt Andretti Autosport pilóta, a legutóbbi két fordulót pedig zsinórban Ryan Hunter-Reay húzta be.

Az idei ABC Supply Wisconsin 250 névre hallgató futam első edzése alapján többé-kevésbé elégedett lehetett a csapatvezető Michael Andretti, miután a legjobb idővel a kanadai James Hinchcliffe zárt az élen. A 27 éves versenyző 165.451 mph-s (266.27 kmh) átlagsebességgel összerakott, 22.0851 másodperces körének hála kapaszkodott fel a tabella élére, 0.0136 mp-t adva a másodikként jegyzett, Chip Ganassi Racinges Ryan Briscoe-nak. A harmadik pozícióban a már említett Hunter-Reay révén egy újabb Andretti alkalmazottat üdvözölhetünk 22.1075-ös idővel, negyedikként pedig a Sarah Fisher Hartman Racing tehetségét, Josef Newgardent intették le 22.1894-es legjobb köre révén. A top öt sorrendjét az a Tony Kanaan zárta, aki 2006-ban és 2007-ben már duplázni tudott Milwaukee-ban, még Andrettiék versenyzőjeként. Az idei évtől a Chip Ganassi Racinget szolgáló brazil 22.1955-tel száguldott leggyorsabb körében, 0.0649 mp-t adva csapattársának, Scott Dixonnak.

A legjobb Team Penske-s ezúttal a hetedikként rangsorolt Juan Pablo Montoya volt 22.3241-es körének köszönhetően, mögötte pedig 0.0095 mp hátrányban az Andretti Autosport újonca, Carlos Munoz végzett. A 22 éves pilóta számára azonban nem volt felhőtlen a gyakorlás, miután autója hét perccel a rendelkezésre álló idő letelte előtt elektronikai hiba miatt megállt a pályán.

A legjobb tízbe sikerült még beverekednie magát a Schmidt Peterson Motorsports duójának Mikhail Aleshin – Simon Pagenaud sorrendben.

Az Andretti kvartett negyedik tagja, Marco Andretti csak a tizennyolcadik pozícióban végzett, míg a bajnokság első két helyét elfoglaló Team Penske versenyzők csak a tizenegyedik (Will Power) és a tizennegyedik (Helio Castroneves) helyeket tudták megszerezni.

 

A top tizet figyelembe véve első nekifutásra a Honda 6-4-re verte a Chevrolet-t.

 

 42asa.jpeg